Onderwerp: kan ik bij dit biscuitrecept
een deel van de bloem door zelfrijzend bakmeel vervangen?
en zo ja, hoeveel dan?
ik wil mn biscuit namelijk luchtiger en hoger krijgen... nu zijn ze namelijk vrij compact..
Ingredi
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » kan ik bij dit biscuitrecept
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
een deel van de bloem door zelfrijzend bakmeel vervangen?
en zo ja, hoeveel dan?
ik wil mn biscuit namelijk luchtiger en hoger krijgen... nu zijn ze namelijk vrij compact..
Ingredi
kan hoor
Ik gebruik tegenwoordig bij dit recept alleen nog maar zelfrijzend bakmeel! Helemaal geen bloem meer. Dus de hoeveelheid bloem vervangen door zelfrijzend bakmeel (ik gebruik Koopmans) gaat perfect hoor!
ow haha, ik was weer te ongeduldig, en heb t gewoon uitgeprobeerd, taartje staat net in de oven... gelukkig mag ik er deze week nog 2 bakken, dus kan ik dat ook eens uitproberen...
proef je geen verschil?
ow, en helpt het wel? rijst het beter? wordt het luchtiger?
Nee je proeft geen verschil ik vind het erg lekker, gebruik ook niet het snufje zout en doe er 2 zakjes vanillesuiker extra door (bij 5 eieren). Biscuit is luchtig en lekker!
Ik ben benieuwd hoe het is geworden. Die van mij blijven ook zo compact.
tis een stuk beter en hoger al geworden, zie mijn taart met strik in de parade, volgende keer ga ik nog meer toevoegen.. denk 2/3 en de taart daarna doe ik helemaal...
zoek de verschillen;)
Beste Miranda84,
Wat bedoel je precies met je laatste berichtje?
Ik zit ook te stoeien en vroeg mij af hoe jij ze nu exact maakt.
Groetjes
Ik gebruik ook gewoon zelfrijzend bakmeel hoor. Waarom zou je het jezelf moeilijker maken?
zelfrijzend bakmeel is eigenlijk gewoon bloem met bakpoeder. En het bakpoeder helpt 'rijzen'.
Dus je kunt ook bloem met bakpoeder nemen (ik geloof 7 gram bakpoeder per 100 g bloem)
ik gebruik dit recept niet meer, gebruik nu gewoon de mix uit de shop, die is echt vele malen lekkerder, en mijn kapsel wordt er ook veel mooier/gladder/strakker mee...
maar dit bovenstaande recept deed ik uiteindelijk met alleen maar zelfrijzend bakmeel, en dat werkte perfect hoor...
Klopt! De mix is inderdaad veel lekkerder! Maar soms heb ik een melkvrije taart nodig. En dan is zelf maken toch wel een uitkomst
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » kan ik bij dit biscuitrecept
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.