1

Onderwerp: ABEL gebruikt kaneelstokken

vandaag bij Taarten van Abel gezien dat hij kaneelstokken gebruikte als dowels. Goed idee lijkt me, of natuurlijk andere smaken, iets wat bij de taart past.

2

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

Ik gebruik houten dowels, dat vind ik ook fijn om mee te werken...
Die zaag je op lengte af....

3

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

ik heb het vanmorgen ook gezien, maar had toch het idee dat het hout was wat hij gebruikte??????

4

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

julia schreef:

ik heb het vanmorgen ook gezien, maar had toch het idee dat het hout was wat hij gebruikte??????

hij heeft idd ook lelijke stukken hout gebruikt. Maar ook de kaneelstokken, of ik moet echt helemaal gek zijn. Ik zag dat hij kaneelstokken gebruikte en ook hout.

Nou ja, als iemand het nog een keer ziet, goed opletten, want nu weet ik het niet meer. ik ga op uitzending gemist het nog een keer kijken, dan laat ik het nog weten

5

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

ja monique ik viel ook half in het programma... de taart was iig al bekleed dus het kan best zijn dat hij ook kaneel gebruikt heeft! ik vroeg me altijd al af of je perse een stapeltaart met iets er tussen moets maken, dus alleen dat heb ik gezien. kun je ook meerdere lagen op elkaar plaatsen zonder hout oid er tussen???

6

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

julia schreef:

ja monique ik viel ook half in het programma... de taart was iig al bekleed dus het kan best zijn dat hij ook kaneel gebruikt heeft! ik vroeg me altijd al af of je perse een stapeltaart met iets er tussen moets maken, dus alleen dat heb ik gezien. kun je ook meerdere lagen op elkaar plaatsen zonder hout oid er tussen???

Ik ga woensdag voor het eerst een stapeltaart (maar met 1 van 24cm op 1 van 30 cm) en die ga ik steunen met dowels (gemaakt van chopsticks van Xenos)

ik heb wel eerder een 4 verdiepingstaart gemaakt (voor mijn dochter's trouwen) maar dat was een hele vaste chocoladetaart (dus niet van biscuit) en die heb ik gewoon op elkaar gezet.http://i42.tinypic.com/smzwcz.jpgDie hoefde ik ook niet te vervoeren, het feest was bij ons binnen, en ik heb 'm echt 'ter plekke' gestapeld.

7

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

nou mooi hoor! maar ja die taart was waarschijnlijk wel een stuk steviger dan gewone bekleede biscuit.... ik vind het er zo mooi uit zien een stapel taart.... ach misschien maak ik wel gewoon een grote en een kleinere taart naast elkaar. ook leuk!

8

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

julia schreef:

nou mooi hoor! maar ja die taart was waarschijnlijk wel een stuk steviger dan gewone bekleede biscuit.... ik vind het er zo mooi uit zien een stapel taart.... ach misschien maak ik wel gewoon een grote en een kleinere taart naast elkaar. ook leuk!

alles wat ik erover lees, is WEL stutten. Er zijn al veel posten geweest hierover, ik heb ze gisteren allemaal gelezen omdat ik zeker wil zijn dat het niet in elkaar zakt. Het is ook nodig ivm aansnijden.

En ja, een stapeltaart ziet er echt wel gaaf uit, makes an impact.

9

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

weet je waarom ik het vroeg, omdat ik een aantal 'scheve' stapel taarten heb gezien. die zo horen uiteraard. en daar kan ik niet aan zien dat ze gestut zijn. maar ja die taart van abel stond duidelijk op een plateau omdat daar ruimte tussen de twee lagen zat. en bij die 'scheve' taarten zit geen ruimte. daarom dacht ik dat het misschien wel zonder kon. maar ik denk dat de onderste biscuit dat inderdaar niet kan dragen.

jij succes in elk geval met je taart. ben benieuwd....

10

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

Ik dowel altijd!!!!
Ook Topsy Turvy's.
Het voorkomt zowel dat de bovenste lagen de onderste indrukken. en de hele dowel door alle lagen heen, voorkomt zijwaartse schuiving.
Bij grote taarten gebruik ikzelf altijd de grote holle wilton buizen voor de onderste laag en de dunnere voor de kleinere of eventueel hout.
Op zich een leuk idee van de kaneel stokjes. ik vraag me alleen af of het niet smelt als je de taart bijvoorbeeld 3 dagen wil hebben?

Kijk ook eens op: [url=http://www.cakestudio.nl
Groetjes.... Constance  :) voor leuke 3D workshops

11

Re: ABEL gebruikt kaneelstokken

ik heb het ook gezien dat hij kaneelstokken gebruikte, Ik gebruik weinig dowels omdat ik vaak vastere taarten gebruikte, maar aangezien ik nu ook ben overgestapt op biscuit (makkelijker en sneller te maken).
Moet ik ook dowels gaan gebruiken... En ik vindt zuurstokken en kaneelstokken wel een goped idee.
Omdat ik niet zoveel hou van niet eetbare spullen op de taarten. (of in).