Onderwerp: Overdatum fondant
Hoi,
Ik heb ballina "paste-to-cover" die TOT MEI HOUDBAAR is. Toen ik de tas opendeed kwam een sterk azijn lucht uit (ik had hier gelezen dat het wakker gebeurde) en het was nat, klevig en maakte soort van bolletjes...(sorry, mijn Nederlands is niet goed genoeg om het beter uit te leggen). Ik vermoed dat het komt omdat ik het naast de vaatwasser heb gedaan en dat hij dus te warm is geworden...Ik heb het in de mixer gedaan (lang leven de kenwood!!) met (veel) wat poedersuiker en het is gelukkig goed gekomen. De geur was ook minder opvallend...Met tylose daarbij heb ik wat moois van kunnen maken.
Mijn vraag is : kan ik het nog bewaren of moet ik het weggooien? Mijn volgende taart zal pas in Augustus worden gegeten en ik wil niemand ziek maken!!! Is de datum een indicatie of echt een waarschuwing? Aangezien hoe het was toen ik de (nieuwe) tas heb opengemaakt, mogen we het straks wel op eten of liever niet?
Alvast bedankt,
Audrey.