Onderwerp: Filmpje over de tafel van Achtien
Kwam op de site van de telegraaf het volgende filmpje tegen
http://www.telegraaf.nl/eigenvideo/vide … 874643.ece
Mijn keuken is absoluut in de zevende hemel
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Het wereld wijde web » Filmpje over de tafel van Achtien
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Kwam op de site van de telegraaf het volgende filmpje tegen
http://www.telegraaf.nl/eigenvideo/vide … 874643.ece
Ik begrijp het niet goed zij smeert af met slagroom???? en smelt die dan niet????
Nou ja....dat zat ik dus ook net te denken...Afsmeren met sl
ik snap het ook niet. misschien toch een keer proberen (als we niets anders te doen hebben)
Ik dacht precies hetzelfde. Maar insmeren met water kan maar het wordt er niet mooier op. En je moet zeker niet teveel water erop doen.
Ik heb het wel eens gedaan als ik watervlekjes had, die zie je dan niet meer
Maar die slagroom schokte mij ook.
O ja, en er stond vanmorgen een groot interview met Petra van Achtien in de krant! Welke.... tja ook de Telegraaf
Ik heb een workshop gevolgd bij haar.
We smeerden inderdaad af met hele dikke slagroom. De decoratie hebben we eerst allemaal uitgesneden. De eerste laag marsepein moesten we met een natte kwast insmeren. Daarna de decoratie erop plakken. Zo plakt alles goed en de poedersuiker is weg.
Pas heb ik mijn eerste taart thuis gemaakt met marsepein. Toen heb ik hem ook met water afgesmeerd. Niet gesmolten. En makkelijk. Ik hoefde niet elk bloemetje apart in te smeren.
Ik vond niet dat het er minder uitzag.
En dat is dan gewoon slagroom met klop-fix?
Ik weet het niet precies. Het stond al klaar toen we kwamen. Maar ze zei dat het slagroom was.
Het was wel heel dik. Nog dikker dan een bekertje slagroom met een zakje klopfix. Het ging toch wel richting boter.
Doordat de slagroom zo dik en vet is zal het misschien wel kunnen...:S
Maar mooi kan ik het absoluut niet vinden zo'n glimmende taart
...
Voor een professionele taartenbakster, vind ik de hele afwerking niet mooi. Hier zitten toch echt genoeg (hobby) dames die het stukken mooier kunnen.
De beschrijving stond ook in de Telegraaf, volgens mij ook dat 't slagroom was met klop-fix...
Ik dacht dat ze afsmeerde met eiwit om te glimmen... ben daar geen fan van.
Maar blijkt nu dus water te zijn
zou het geen pati-creme zijn waar sommigen het hier op het forum over hebben, daar schijn je wel mee af te kunnen smeren
hmm dat vroeg ik me dus ook inderdaad af... beetje raar.. sowieso slagroom afsmeren?!? en met water de taart insmeren.. heb ik weleens al eerder van gehoord! zal niet mijn keuze zijn maar ja..
Hoi dame's,
Om een antwoord op deze vraag(over de slagroom)te krijgen,heb ik Petra vanmiddag gemaild.En dit is haar antwoord:
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Anne Marie,
De voornaamste reden waarom ik het boek " taart om blij van te
worden" heb geschreven , is om het verhaal van " smeltende taarten"
uit de wereld te helpen.
In America en Engeland werkt men hoofdzakelijk met rolfondant, daar
moet je inderdaad botercreme onder smeren tegen dit soort smelten.
Maar wie houdt er hier nu van een laag botercreme met rolfondant
eroverheen ....? In America en Engeland eet men de buitenkant van een
taart ook niet op ....! Het is puur voor de sier !
Aangezien we hier in Nederland graag wel de hele taart willen eten,
gebruik ik liever een goede marsepein, en onder marsepein hoef je geen
botercreme te doen
Wat wel belangrijk is dat de slagroom wordt verstevigd met bijv.
klopfix oid.
Een nadeel van het werken met slagroom is dat de taart minder lang
houdbaar is, een alternatieve room heet " pati creme" , bij
groothandels te koop en bij mij in de winkel.
Succes met je taarten !
Met vriendelijke groet,
Petra Achtien
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Trouwens... nu bedenk ik me ineens dat een bekende bakker hier in de buurt ook slagroom onder de marsepein doet.
Maar wat ik me dan weer afvraag is, alle smeltende taarten die op het forum wel eens voorbij zijn gekomen, waren die dan allemaal bekleed met fondant/mmf?? En dus niet met marsepein?
Zij heeft het over marsepein 1:3....die zou dus niet smelten. Dat vind ik de moeite van het proberen waard. Even kijken of die hier in de shop te krijgen is.
Ik heb wel eens een zwetende marsepeintaart gehad Dat ziet er net zo uit als een met water ingesmeerde taart, ik vind dat dus niet mooi zo glimmend en de kleuren van de decoraties gaan ervan uitvloeien Diede's smeltende topsy turvy van van de week was trouwens ook met marsepein bekleed....Ik hou me dus maar gewoon aan botercreme als afsmeerlaag.
Ik kan trouwens bijna niet geloven dat ze slagroom met klop-vast gebruikt, het ziet er qua smeerbaarheid meer uit als botercreme of aangevette slagroom....
In America en Engeland werkt men hoofdzakelijk met rolfondant, daar
moet je inderdaad botercreme onder smeren tegen dit soort smelten.
Maar wie houdt er hier nu van een laag botercreme met rolfondant
eroverheen ....? In America en Engeland eet men de buitenkant van een
taart ook niet op ....! Het is puur voor de sier !
Met alle respect, maar dit is natuurlijk wel een beetje onzin. In Amerika gebruiken juist vaak alleen botercr
Vind het ook niet zo'n bijzondere taart, Ziet er niet heel proffessioneel uit. De taart is niet mooi recht en strak en de versiering best eenvoudig... Wat vraagt zij voor zo'n taart?
Hoi dame's,
Om een antwoord op deze vraag(over de slagroom)te krijgen,heb ik Petra vanmiddag gemaild.
Dat vind ik wel een hele goede zet van je, regelrecht van de bron dus
Maar wat betreft het antwoord...
"Beste Anne Marie,
Maar wie houdt er hier nu van een laag botercreme met rolfondant
eroverheen ....? In America en Engeland eet men de buitenkant van een
taart ook niet op ....! Het is puur voor de sier !Met vriendelijke groet,
Petra Achtien
Ik werk hier met en voor heel veel Amerikanen en Engelsen en die eten met veel plezier de botercreme EN de (marshmallow)fondant op, hoor!! Het is dus echt niet alleen voor de sier
Ben wel benieuwd wie van het forum als eerste de marsepein+slagroom uit gaat proberen, ben benieuwd naar de ervaringen ( Hoewel ikzelf bc-mix veel lekkerder vind dan slagroom )
Ik heb een workshop bij haar gevolgd en gister ook een taart met paticreme afgesmeerd voor het bekleden met marsefond.
Gaat heel makkelijk, vind het makkelijker dan met botercreme. Ik heb allebei geprobeerd maar vind paticreme en lekkerder en makkelijker.
Dat met water insmeren voor de glans doe ik niet omdat ik met marsefond werk maar ze liet het daar alle workshoppers doen en de vriendin waar ik mee was had geen gesmolten taart, wel een glimmende!
ik heb slagroom en marsepein gebruikt..
mn allereerste taartje (nooit een foto van gemaakt, was dus veeeeelste mislukt:-()
maarre ik had nog nooit van botercreme of smeltende marsepein gehoord, en dacht: hoe zou die marsepein nou blijven plakken? ach ik doe een laagje slagroom...
nou er was geen marsepein meer over:-) er vielen allemaal gaten in, en er druipte zoveel marsepein langs, een druipsteengrot was er nix bij:-D
ik weet alleen niet of het 1:3 of 1:4 was?
zie je dat ze de taart eerst laat glimmen door hem helemaal met eiwit in te smeren. ik heb mijn eerste kennismaking met het taartvirus bij haar gehad.
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Het wereld wijde web » Filmpje over de tafel van Achtien
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.