1

Onderwerp: Chocolade-ganache

Even een klein vraagje.. heb lang gezocht maar kom het niet vinden in de zoekfunctie

Om ganache te maken gebruik je dan melkchocolade..?
Ik heb bang dat met pure chocolade het geheel te bitter word..
Kan je de ganache dan gewoon opsmeren met een spatel?

Bedankt!!

Groetjes Mariska!

2

Re: Chocolade-ganache

ik gebruik altijd pure dus zou het niet weten, wel zoet ik mijn slagroom een beetje, maar schijnt niet nodig te zijn, maar ik vind het lekkerder

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

3

Re: Chocolade-ganache

je kan het ook van witte chocolade maken, dus melk zoou ook wel kunnen.

Re: Chocolade-ganache

Ik heb het al een paar keer met melkchocolade gedaan, gaat prima.

5

Re: Chocolade-ganache

Ik gebruik puur en melk chocolade samen.

Dit is een howto van Jos

6

Re: Chocolade-ganache

Bij puur moet je dezelfde hoeveelheid slagroom als chocola gebruiken.
Bij melk en wit kan je beter 1/3 deel slagroom op 2/3 deel chocola gebruiken.
En zoeten echt niet doen hoor bij melkchocola, is al erg zoet.

7

Re: Chocolade-ganache

Ik schenk de ganache uit over de taart, smeer hem er niet op.
Wel smeer ik eerst een beetje langs de zijkant, voor mijn gevoel blijft het dan beter plakken daar.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

8 Laatst bewerkt door karla (08-05-2009 11:13)

Re: Chocolade-ganache

ik heb het gister nog gemaakt,van 250 gram van callebout callets,pure chocolade en 250 ml slagroom,die zoet ik ook niet,en het is echt lekker zo,dan giet ik het er overheen

Je kunt bij ons nu ook terecht voor de Wilton Courses 1,2,3 en 4 en natuurlijk de basis en vervolgcursussen,basisworkshops en themaworkshops!www.deleukstetaartenshop.nl/veenendaal