1 Laatst bewerkt door proekie (03-05-2009 09:23)

Onderwerp: Mijn eerste taart ooit

Hoi

Nou hier is ie dan , mijn kleine proeftaart. De allereerste taart die ik gedecoreerd en bekleed heb. Ik ben best een beetje trots. Het is zelfs de eerste keer dat ik ooit rozen heb gemaakt en ik vind dat ze goed gelukt zijn.
Oke de taart is nog niet strak en hij is wat scheef en alles kan veel netter en vergat dat de decoratie ( de puntjes )niet hard was dus toen ik hem vast pakte drukte ik de decoratie in maar voor de eerste keer vind ik dat ik het niet slecht heb gedaan.

Maar ik heb wel een 2 problemen. Ik heb de taart als volgt gemaakt ,
laag cake , laag kwark ( van baukje ) laag cake , weer laag kwark , laag cake.
Daarna afgedekt met rolfondant en met write on gel van CK products die puntjes enzo gedaan. Probleem 1 is dat de write on gel niet hard wordt wat kan ik daar beter voor gebruiken?
En dan probleem 2.
Ik heb de taart vanacht in de koelkast gezet om te kijken of dat goed gaat en de rolfondant ziet er super uit maar de kwark gaat lopen ( smelten ? )en lekt er aan de onderkant een beetje uit. Hoe kan ik dit tegen gaan want hij moet in de koelkast kunnen anders zakt de taart in.
Heb ik een te dikke laag kwark gedaan of is kwark helemaal niet geschikt.
Ik hoop dat jullie wat tips hebben


http://i43.tinypic.com/357nbs4.jpg

2

Re: Mijn eerste taart ooit

Het lijkt er inderdaad op dat de vulling wat te veel is. Kwark kan prima, wordt wel meer gebruikt.
Maar het is een mooi strak taartje om te zien. En oefening baart kunst!

www.taartmomentjes.nl Een taart voor elk moment.

3

Re: Mijn eerste taart ooit

Nou, allereerst mijn complimenten voor je rozen! Ze zijn erg mooi geworden!

Om antwoord te geven op je vragen:
- Als je iets wilt schrijven waarbij het hard wordt, kun je beter royal icing gebruiken (te maken met eiwit(poeder), poedersuiker en een beetje water)
- Kwark kan op zich prima in een taart, maar om smelten/lopen te voorkomen, zou ik de volgende keer een dijkje van botercreme spuiten, zodat de vulling er niet uit kan.
  Dit kun je het beste doen met een mengsel van boter en poedersuiker (in grammen evenveel boter als poedersuiker gebruiken) dat je helemaal cr

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

4

Re: Mijn eerste taart ooit

Elja schreef:

Nou, allereerst mijn complimenten voor je rozen! Ze zijn erg mooi geworden!

Om antwoord te geven op je vragen:
- Als je iets wilt schrijven waarbij het hard wordt, kun je beter royal icing gebruiken (te maken met eiwit(poeder), poedersuiker en een beetje water)
- Kwark kan op zich prima in een taart, maar om smelten/lopen te voorkomen, zou ik de volgende keer een dijkje van botercreme spuiten, zodat de vulling er niet uit kan.
  Dit kun je het beste doen met een mengsel van boter en poedersuiker (in grammen evenveel boter als poedersuiker gebruiken) dat je helemaal cr

5

Re: Mijn eerste taart ooit

Ik zou GEEN kleurstof door mijn dijkje doen, dat dijke komt dus in aanraking met je fondant... en vooral als je wit bekleed, is dat niet slim.

Maar dat is mijn mening.

Voor de rest maakt de boter niet zo veel uit, ik gebruik plantaardige (zonder melk) met het meringue recept.

6

Re: Mijn eerste taart ooit

heel mooi en strak!!

7

Re: Mijn eerste taart ooit

Een Heel leuk taartje en dat voor de eertste keer....:thumb:
Op naar de tweede....;)

Berichten [ 7 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Mijn eerste taart ooit