Onderwerp: Mijn eerste taart ooit
Hoi
Nou hier is ie dan , mijn kleine proeftaart. De allereerste taart die ik gedecoreerd en bekleed heb. Ik ben best een beetje trots. Het is zelfs de eerste keer dat ik ooit rozen heb gemaakt en ik vind dat ze goed gelukt zijn.
Oke de taart is nog niet strak en hij is wat scheef en alles kan veel netter en vergat dat de decoratie ( de puntjes )niet hard was dus toen ik hem vast pakte drukte ik de decoratie in maar voor de eerste keer vind ik dat ik het niet slecht heb gedaan.
Maar ik heb wel een 2 problemen. Ik heb de taart als volgt gemaakt ,
laag cake , laag kwark ( van baukje ) laag cake , weer laag kwark , laag cake.
Daarna afgedekt met rolfondant en met write on gel van CK products die puntjes enzo gedaan. Probleem 1 is dat de write on gel niet hard wordt wat kan ik daar beter voor gebruiken?
En dan probleem 2.
Ik heb de taart vanacht in de koelkast gezet om te kijken of dat goed gaat en de rolfondant ziet er super uit maar de kwark gaat lopen ( smelten ? )en lekt er aan de onderkant een beetje uit. Hoe kan ik dit tegen gaan want hij moet in de koelkast kunnen anders zakt de taart in.
Heb ik een te dikke laag kwark gedaan of is kwark helemaal niet geschikt.
Ik hoop dat jullie wat tips hebben