Onderwerp: Scheve taart?
Ik ben al de hele week het forum aan het afzoeken naar tips over het bakken van taarten maar kom toch niet echt tegen wat ik zoek.
Mijn eerste biscuit heb ik gemaakt naar een recept hier op het forum gevonden (basisbiscuit), ik dacht laten we simpel beginnen. De taart ging prima in de oven maar zakte compleet in nadat k hem uit de oven gehaald had. En dat was balen want ik zat al helemaal klaar met uitstekers en al. Geen paniek, naar een taartwinkeltje hier in Limburg gereden en kant en klare moskovich mix gekocht. Volgens aanwijzing gemaakt, gebakken op 180 graden (staat op verpakking), advies 25 minuten, prima taartje, niks aan de hand. Dit was een 20cm springvorm. (zie resultaat in avatar)
Deze week zelfde idee, alleen nu met 16cm vorm. Hoeveelheden wat aangepast in verhouding, taartje ging weer prima. Alleen zag ik toen ik het uit de oven haalde dat het boven wat gekrompen was. Met als resultaat dat als ik de taart omkeer de taart scheef is. Begrijpt iemand wat ik bedoel wat ik heb eigenlijk geen idee hoe het uit te leggen en ik ben zo slim (not) geweest geen foto ervan te maken. De taart is dus aan de onderkant smaller dan aan de bovenkant (wat in de oven de onderkant is om het makkelijker te maken hahaha). Heeft iemand een idee waar dat aan ligt? Te lang in de oven, toch te warm, ik heb geen idee maar als ik het taartje eenmaal bekleed heb en zie staan irriteert het me toch mateloos. Hoop dat jullie een tip voro me hebben.
groetjes, Jolanda