Als de kersen frambozen waren , heb ik die gebakken! Hier het recept van zowel de brownie/frambozen cheesecake als die van de gewone brownies die er naast stonden.
Brownie/frambozen cheesecake
200 gram pure chocolade
200 gram ongezouten boter
400 gram fijne kristalsuiker
1 tl. vanille-aroma
5 eieren
110 gram gezeefde bloem
400 gram roomkaas
1 doosje diepvries frambozen
Oven voorverwarmen op 170 gr.. Bakblik van 20 x 30 cm bekleden met bakpapier.
Pure chocolade au bain marie verwarmen. Kom van het vuur afnemen en het enigszins laten afkoelen.
Met een mixer 250 gram suiker en de boter luchtig mixen en vervolgens
3 eieren
er 1 voor 1 door mixen. Daarna de gesmolten chocolade er door roeren en de bloem er luchtig door spatelen. Driekwart van dit mengsel in de vorm gieten.
In een andere kom de roomkaas, de rest van de suiker, de eieren en het vanillearoma tot een glad mengsel mixen. Spreid dit mengsel uit op het chocolademengsel. Verdeel hierover schepjes van het resterende chocolademengsel en werk dit met een vork losjes door. Druk tot slot de frambozen erin.
Bak de brownie/frambozen cheesecake in 40-45 minuten gaar.
Brownies
200 gram klein gesneden pure chocolade
150 gram ongezouten boter
175 gram fijne kristalsuiker
1 tl. vanille-aroma
3 eieren
75 gram gezeefde bloem
100 gram witte chocolade in stukjes van 1/2 tot 1 cm
100 gram melkchocolade in stukjes van 1/2 tot 1 cm
Oven voorverwarmen op 160 gr.. Bakblik van 20 x 20 cm bekleden met bakpapier.
Pure chocolade samen met de boter au bain marie verwarmen. Kom van het vuur afnemen en het mengsel enigszins laten afkoelen.
Met een mixer de suiker en het vanillearoma door het chocolademengsel kloppen. De eieren er 1 voor 1 doormixen. Vervolgens bloem er luchtig door spatelen. Witte en melkchocolade stukjes er door roeren.
Mengsel in de vorm gieten en in ongeveer 40 minuten bakken.
Zelf voeg ik ook altijd nog wat pecannoten of walnoten toe. Echt zalig!!!!!
Succes!
Jac's taartjes ...... naar wens gemaakt voor elke gelegenheid!
www.jacstaartjes.nl