Onderwerp: De brownies van de Bien-day

Hoi iedereen,

Er waren op de Bien-day superlekkere brownies met kersen in.  Wie o wie heeft deze gemaakt en wil het recept delen?
Mijn man moet nl. nog trakteren op zijn werk (hij is sergeant bij de brandweer).  Hij is niet zo gek op de versierde taarten van ons, maar wel op al het andere gebak.  Ik maak dus kaastaart met noten en speculaas, een fruitvlaai en ik wou ook nog die heerlijke brownies maken, maar nu kan ik het recept hier nergens terugvinden.

Alvast bedankt, dames!

Groetjes,

Peggy

2 Laatst bewerkt door glashill (13-04-2009 20:54)

Re: De brownies van de Bien-day

Als de kersen frambozen waren ;), heb ik die gebakken! Hier het recept van zowel de brownie/frambozen cheesecake als die van de gewone brownies die er naast stonden.

Brownie/frambozen cheesecake

200 gram pure chocolade
200 gram ongezouten boter
400 gram fijne kristalsuiker
1 tl. vanille-aroma
5 eieren
110 gram gezeefde bloem
400 gram roomkaas
1 doosje diepvries frambozen

Oven voorverwarmen op 170 gr.. Bakblik van 20 x 30 cm bekleden met bakpapier.
Pure chocolade au bain marie verwarmen. Kom van het vuur afnemen en het enigszins laten afkoelen.
Met een mixer 250 gram suiker en de boter luchtig mixen en vervolgens

3 eieren

er 1 voor 1 door mixen. Daarna de gesmolten chocolade er door roeren en de bloem er luchtig door spatelen. Driekwart van dit mengsel in de vorm gieten.
In een andere kom de roomkaas, de rest van de suiker, de eieren en het vanillearoma tot een glad mengsel mixen. Spreid dit mengsel uit op het chocolademengsel. Verdeel hierover schepjes van het resterende chocolademengsel en werk dit met een vork losjes door. Druk tot slot de frambozen erin.
Bak de brownie/frambozen cheesecake in 40-45 minuten gaar.

Brownies

200 gram klein gesneden pure chocolade
150 gram ongezouten boter
175 gram fijne kristalsuiker
1 tl. vanille-aroma
3 eieren
75 gram gezeefde bloem
100 gram witte chocolade in stukjes van 1/2 tot 1 cm
100 gram melkchocolade in stukjes van 1/2 tot 1 cm

Oven voorverwarmen op 160 gr.. Bakblik van 20 x 20 cm bekleden met bakpapier.
Pure chocolade samen met de boter au bain marie verwarmen. Kom van het vuur afnemen en het mengsel enigszins laten afkoelen.
Met een mixer de suiker en het vanillearoma door het chocolademengsel kloppen. De eieren er 1 voor 1 doormixen. Vervolgens bloem er luchtig door spatelen. Witte en melkchocolade stukjes er door roeren.
Mengsel in de vorm gieten en in ongeveer 40 minuten bakken.

Zelf voeg ik ook altijd nog wat pecannoten of walnoten toe. Echt zalig!!!!!

Succes!

Jac's taartjes ...... naar wens gemaakt voor elke gelegenheid!
www.jacstaartjes.nl

3

Re: De brownies van de Bien-day

ow, dat ziet er heeeerlijk uit, dat ga ik ook eens proberen :)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

4

Re: De brownies van de Bien-day

Dank je wel, Jac ! Ook ik ga het zeker eens proberen.

Groet, Jolanda

5

Re: De brownies van de Bien-day

opgeslagen :D :D :D heb natuuuuuuuuurlijk beide geproefd en vond ze allebei errug lekker

Alles goed???? nee 3 fout

6

Re: De brownies van de Bien-day

oke! Heerlijk waren die! Die bovenste ga ik zeker eens maken want die vond ik echt verrukkelijk!!! :P :Y

7

Re: De brownies van de Bien-day

Yummmmmmmmmmmmmmm ook even opslaan maar!
Nou een domme vraag natuurlijk maar ummmmmmmmmmmmm wat voor roomkaas?

8

Re: De brownies van de Bien-day

petrabennes schreef:

Yummmmmmmmmmmmmmm ook even opslaan maar!
Nou een domme vraag natuurlijk maar ummmmmmmmmmmmm wat voor roomkaas?

Ik gebruik altijd monchou!

Jac's taartjes ...... naar wens gemaakt voor elke gelegenheid!
www.jacstaartjes.nl

Re: De brownies van de Bien-day

Oh zalig Jac, hartelijk bedankt.  Die waren het inderdaad!  Deze ga ik maken zodat hij ze vrijdag mee kan nemen naar zijn werk.

Groetjes,

Peggy

10

Re: De brownies van de Bien-day

glashill schreef:
petrabennes schreef:

Yummmmmmmmmmmmmmm ook even opslaan maar!
Nou een domme vraag natuurlijk maar ummmmmmmmmmmmm wat voor roomkaas?

Ik gebruik altijd monchou!

okie dokie, monchou op mn boodschappenlijstje!
Dankje :)

11

Re: De brownies van de Bien-day

Waren dit de brownie cheesecakes uit de Delicious??

Groetjes, Tamara

12

Re: De brownies van de Bien-day

Kunnen ze ook geplaatst worden bij de recepten...kan ik ze altijd terugvinden :lol:

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

13

Re: De brownies van de Bien-day

Tamaar schreef:

Waren dit de brownie cheesecakes uit de Delicious??

Yep!

Jac's taartjes ...... naar wens gemaakt voor elke gelegenheid!
www.jacstaartjes.nl

14

Re: De brownies van de Bien-day

Even 1 vraagje over het 1e recept:
Er staat:  ... de eieren 1 voor 1 erdoor mixen...
En bij dat roomkaas mengsel staat: De roomkaas, de rest van de suiker, de eieren en het vanillearoma...
Moet je dan bij het chocolade mengsel niet alle 5 de eieren erin doen?

Het lijkt me erg lekker, dus ik wil het wel een keer proberen.... net zoals alle anderen hier, geloof ik!!

Groetjes van Jacqueline

15

Re: De brownies van de Bien-day

postduif schreef:

Er staat:  ... de eieren 1 voor 1 erdoor mixen...
En bij dat roomkaas mengsel staat: De roomkaas, de rest van de suiker, de eieren en het vanillearoma...
Moet je dan bij het chocolade mengsel niet alle 5 de eieren erin doen?

Oeps :o, bij het chocolademengsel moeten inderdaad slechts 3 eieren. De andere 2 zijn voor door het roomkaasmengsel.

Sorry!

Jac's taartjes ...... naar wens gemaakt voor elke gelegenheid!
www.jacstaartjes.nl

16

Re: De brownies van de Bien-day

Hoi Jac,

Is dit de foto van deze brownies? Ik verhuis deze post van de week naar de recepten, wel zo handig denk ik. En ik vind het altijd wel zo leuk om te weten hoe het er ongeveer uit gaat zien :D

http://www.mijnalbum.nl/Foto-LSRCUORN.jpg

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

17

Re: De brownies van de Bien-day

Jozien schreef:

Hoi Jac,

Is dit de foto van deze brownies? Ik verhuis deze post van de week naar de recepten, wel zo handig denk ik. En ik vind het altijd wel zo leuk om te weten hoe het er ongeveer uit gaat zien :D

Dat zijn ze inderdaad! Enne .... ze zien d'r dus niet uit, zeker niet als je d'r 't mes in zet! ;)

Jac's taartjes ...... naar wens gemaakt voor elke gelegenheid!
www.jacstaartjes.nl

18

Re: De brownies van de Bien-day

brokkelt die zo af?

19

Re: De brownies van de Bien-day

welke roomkaas is het dat je hiervoor gebruikt?? voor de Brownie/frambozen cheesecake

20

Re: De brownies van de Bien-day

ok gezien monchou , ook in belgie te vinden? of mag dat ook met ander roomkaas

21

Re: De brownies van de Bien-day

Bij deze [MOVE]---> Recepten :)

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

Re: De brownies van de Bien-day

Ik heb ze dit weekend gemaakt voor de mannen van de brandweer en ze waren zalig.  volgens mijn man waren ze in 5 minuten helemaal op.

Blackangel, ik heb het gewoon met volle roomkaas van de Colruyt gedaan, ging perfect hoor.

23

Re: De brownies van de Bien-day

Lekker zeg! Ga ik binnenkort maar eens uitproberen

24

Re: De brownies van de Bien-day

Hallo, is daar iemand die mij kan helpen met een Browne probleem.

Ik heb meerdere malen een pak mix gebruikt....
Maar de ene keer is hij te droog, toen dacht ik iets minder lang, toen ik dat deed zakte hij in het midden helemaal in terwijl de buitenrand tegen bet kartonnetje aan omhoog bleef en heel droog was....

Wat doe ik verkeerd :s