Onderwerp: 4-kante taartvorm
Morgen ga ik voor het eerst een 4-kante biscuit maken.
Ben alleen zo bang dat het niet goed gaat als ik hem eruit moet halen, dat er een stuk afscheurt ofzo...
iemand tips wat ik het best kan doen??
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » 4-kante taartvorm
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Morgen ga ik voor het eerst een 4-kante biscuit maken.
Ben alleen zo bang dat het niet goed gaat als ik hem eruit moet halen, dat er een stuk afscheurt ofzo...
iemand tips wat ik het best kan doen??
Ik doe altijd eerst de bodem met een beetje bakspray spuiten.
Dan leg ik een stuk bakpapier erop.
De zijkanten bespuit ik weer met bakspray.
Ik denk dat inderdaad het invetten erg belangrijk is. Met of zonder bakpapier.
Maar je moet ook wel in 1x storten, niet twijfelen want dan trek je misschien tussendoor terug ofzo en dan is de kans groter dat ie breekt.
In principe gaat het storten gewoon hetzelfde als een ronde biscuit.
Ik vet de vorm (30x30cm) in met boter en doe dan een beetje cake of biscuitmeel in de vorm. Overtollige meel eruit kloppen, ik heb daar nooit problemen mee gehad met het eruit halen. Wacht echter niet te lang na het bakken, ongeveer 5 minuten nadat je de taart uit de oven hebt gehaald, dan gaat het allemaal goed.
Ik zet een plank op de vorm en draai hem dan om.
Heb dus net weer eentje omgekiept en jawel hoor. Hijligt weer helemaal uit elkaar. Snap dus echt niet wat er fout gaat. Ik heb hem goed ingevet, dus daar kan het niet aan liggen. Het enige waar aan het zou kunnen liggen is de nagel (of hoe je het ding ook noemt) die aan de bodum blijft plakken. Deze doe ik erin om de warmte te geleiden. Het lijkt altijd of deze aan de pan blijft vastplakken en daardoor de biscuit scheurt. Nou ik ga morgen maar eens kijken of ik hem nog mooi kan krijgen,anders maar weer een nieuwe bakken
Ik werk zelf niet met een nagel, dus ik geef gewoon een schot voor de boeg. Als je de nagel nou eens op een stukje bakpapier legt. Dan blijft die dus niet plakken aan de bodem. Of goed invetten.
dat bakpapier ga ik zeker proberen. Thanks!
Of de nagel goed invetten en met bloem bestuiven of insprayen met bak spray werkt ook heel goed voor mij wat ik ook doe is de onderkant van de bak blik met bak papier bekleden dan weet je zeker dat er niks achter blijf plakken
Ook bloem over de bakspray / boter strooien, als je hem dan zoals hierboven al gezegd is ongeveer 5 minuten laat afkoelen en dan omkeert valt de biscuit zo uit je vorm.
Ik heb er nu een in de oven (voor een voebal taart) ben benieuwd..Word me eerste 4kante die ik ga vullen en bekleden..Is dat moeilijker als een ronde taart?
hij is gelukt en mooi strak!!!!!!!
Morgen opmaken!!
Ik heb er nu een in de oven (voor een voebal taart) ben benieuwd..Word me eerste 4kante die ik ga vullen en bekleden..Is dat moeilijker als een ronde taart?
Mijn ervaring is dat je bij een vierkant zeker niet moet proberen een dunne lap marsepein of fondant te gebruiken. Minstens een halve centimeter dik dus, en dan eerst de hoeken mooi laten aansluiten en vervolgens de rechte stukken 'voegen'. Er staat op het forum ergens een link naar een filmpje.
Succes!!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » 4-kante taartvorm
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.