Onderwerp: Oreokoekjes kwarktaart...
Hierbij het recept van deze makkelijke maar lekkere en leuk ogende taart.
Oreo koekjes kwark taart
Benodigdheden:
- pak kwaktaart mix naturel zonder bodem
- 500 g kwark
- 250 ml slagroom
- 100 g boter
- 400 ml water
- 3 pakken oreo koekjes (per pak 16 koekjes)
- springvorm van 22 cm Ø
- bakpapier
Verkruimel 1 ½ pak koekjes (24 stuks) in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller. Pak de rest van de koekjes ook uit. Bedek de bodem van de springvorm met een stuk bakpapier. Smelt de boter en vermeng dat met de koekkruimels. Druk de koekkruimels met de bolle kant van een lepel op de bodem van de springvorm. Zet nu de bodem nog ‘zacht’ is langs de rand van je vorm 14 koekjes rechtop en druk ze goed vast op de bodem. Als je niet helemaal uitkomt gebruik dan een half koekje om het laatste gat op te vullen. Ik had en 14 ½ nodig. Zet de vorm in de koelkast.
Maak nu de kwarkmix zoals op het pak beschreven is. Water met de taartmix mixen, slagroom en kwark toevoegen en dat nog even mixen. Ondertussen breek je de overige koekjes in vieren of zelfs nog een beetje kleiner, maar het moeten geen kruimels worden. Een beetje kruimels is niet erg, dat geeft juist wel een leuk ‘stracciatella’ effect. Dan verdeel je de mix in twee helften. Door de helft roer je de koekjes en deze doe je als eerste in de springvorm. Zorg dat het beslag goed over de bodem verdeeld is. Daarna het beslag waar je niets aan hebt toegevoegd en gewoon wit is, over het ‘stracciatella’ beslag verdelen.
Daarna op laten stijven in de koelkast.