1

Onderwerp: kleuren met cacou poeder

heeft iemand ervaring met het kleuren met cacou poeder.
ik wil mijn marsepein er bruin mee kleuren
alvast bedankt voor de evt tips

Groetjes Ria123

2

Re: kleuren met cacou poeder

Ik deed het tot een jaargeleden altijd. Werkt prima. Je moet wel met de echte cacao doen. Ik heb het 1x met nesquick geprobeert, maar dan heb je heel veel nodig en dan is het niet lekker meer + dat donkerbruin dan gewoon niet lukt.
Ik ben ermee gestopt omdat ik later zo'm combi kleurtjespakket kocht waar het bruin in zat.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: kleuren met cacou poeder

Het kan soms wat droog worden door de cacao, dan kun je een beetje crisco toevoegen, dan is dat weer opgelost. Succes

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl

4

Re: kleuren met cacou poeder

smaakt het dan ook echt naar chocola?

5

Re: kleuren met cacou poeder

Carina schreef:

Het kan soms wat droog worden door de cacao, dan kun je een beetje crisco toevoegen, dan is dat weer opgelost. Succes

wat  ook heel goed werkt is een klein deel fondant toevoegen en dan bedoel ik hiermee de liquide versie ;)
hierdoor voorkom je van in het begin het uitdrogen van de marsepein.

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

6

Re: kleuren met cacou poeder

Hoi,

heb ook een keer de marsepein gekleurd met cacao.
Met de bruine kleurstof kreeg ik het niet voor elkaar maar met cacao wel.

Kijk maar naar dit taartje
http://www.mijnalbum.nl/Foto-TAO4N3SF.jpg

het hertje is met de kleurstof gedaan  echt donkerder kreeg ik hem niet.
Maar de bekleding is gekleurd met cacao.

Groetjes yvonne

Ze zijn mooi om naar te kijken.
Maar te lekker om te laten staan.

7

Re: kleuren met cacou poeder

Wow, kon je een nog grotere foto vinden ;)

8

Re: kleuren met cacou poeder

ja maar dat is chestnut brown, is ook niet echt een diep bruine kleurstof toch?

9

Re: kleuren met cacou poeder

@Yvonne: ik heb even je foto verkleind, zie dit topic, eerste bericht, laatste alinea.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: kleuren met cacou poeder

waarmee het bolletje bekleed is was echt heel donkerbruin.

Het hertje is meer chestnutbrown

Ze zijn mooi om naar te kijken.
Maar te lekker om te laten staan.

11 Laatst bewerkt door Ottolien (05-04-2009 19:07)

Re: kleuren met cacou poeder

chantal1980 schreef:

smaakt het dan ook echt naar chocola?

Ja, je proeft wel de chocola!! Maar dat vind ik persoonlijk niet erg. :9

Ligt er wel aan hoeveel je gebruikt en hoe donker het wordt.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

12

Re: kleuren met cacou poeder

ja dat bedoelde ik ook, dat het hertje chestnutbrown is... en dat je die kleur dan nooit donkerder krijgt is logisch, want het is die kleur.
Misschien als je er een piepklein beetje zwart doordoet? of had je dat ook al geprobeerd?

13

Re: kleuren met cacou poeder

Ja, ik kleur ook altijd met cacao en om een donkerder bruin te krijgen doe ik er ook altijd een beetje zwart bij, werkt prima!

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...