Onderwerp: Ik zoek de ultieme chocoladetaart recept
Ik weet dat er veel recepten in omgang zijn, maar welke is 'de ultieme chocoladetaart'????????????????????????
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Ik zoek de ultieme chocoladetaart recept
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Ik weet dat er veel recepten in omgang zijn, maar welke is 'de ultieme chocoladetaart'????????????????????????
heb nog niet veel chocolade taarten gebakken maar deze vind ik geweldig
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 98&p=1
bedankt, die ga ik dan een keer proberen. nog iemand een GEWELDIGE recept?
Super lekker, vol chocolade.
Amerikaanse chocoladetaart.
200 gr Boter
4 eieren
200 gr donkere basterdsuiker
150 gr zelfrijzijnd bakmeel
125 ml slagroom
300 gr pure chocolade
100 gr melk chocolade
200 gr pecan of walnoten
snuf zout
Boter in de steelpan + 200 gr pure chocolade + 100 gr melk chocolade, zachtjes laten smelten
Eieren loskloppen + basterdsuiker + sout + de chocoboter.
Zeef bakmeel erdoor.
Losjes met een spatel de noten erdoor.
In bakblik - 175 graden - 30 minuten. De binnenkant blijft zacht
Lekker glazuur: 100 gr pure chocolade + slagroom smelten.
Erg machtig, dus kleine stukjes snijden. Sorry voor het beknopte verslag, maar in mijn receptenschrift heb ik geen ellenlange verhalen.
Succes
Hoi,
Ik heb er ook 1. Deze word ERG gewaardeerd als ik die mee neem.
3 repen pure chocolade ( 300 gr in tot.), 200 gr boter,
4 eieren, 200 gr gr donkere basterdsuiker en 150 gr zelf. rijzend bakmeel.
Benodigheden
Bakvorm van 24 cm of 22 cm, mixer, extra kom, houten lepel, spatel oid.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Smelt in de magnetron de chocolade met de boter (kan ook in een pan met goede bodem). Let op dat je dit op een rustige stand doet en dat je af en toe in het chocomengsel roert.
Eiwit scheiden van de dooier.
Vandaar de extra kom!
De dooier en suiker ongeveer 10 minuten mixen.
Chocobotermengsel erbij gieten en flink mixen.
Vervolgens bloem erbij en dat flink omscheppen met een goede lepel of spatel.
Eiwit stijf kloppen en dit in de chocomengsel roeren. Niet TE fanatiek!
Giet dit in een ingevette vorm wat is bestuifd met bloem en zet het in de oven op 175 graden.
Laat dit bakken voor ong. 25-30 min. en doe de gaarproef.
Veel plezier met bakken
Voor mij gaat er NIKS boven deze: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=37752
Arme Monique... moet ze ze allemaal gaan proeven!!!
bedankt allemaal.
'Arme Monique... moet ze ze allemaal gaan proeven!!!'
ik hoop dat ze dan allemaal heeeeeel lekker zijn, dan vind ik het niet erg
Ik kon het niet laten dit is HET recept voor chocoladetaart, hij bestaat uit 3 smeuige cakes op elkaar met daartussen 2 heeeeeeeeerlijke icing chocolade lagen (met icing word n soort creme bedoeld), het mooie is dat die lichtbruin van kleur zijn dus als je hem doorsnijd zie je de licht en donkerbruine lagen. Ik heb er gisteren weer een gemaakt voor moederdag mmmmmmmmmmmmmmm...laat me maar weten of het nog gelukt is en wat je ervan vind..het recept is trouwens van Rudolf
Beverly Hills Chocoladetaart
Voor de cakes
Oei die lijkt me zeker lekker ik heb het opgeslagen dank je wel.
@farrah als jij de choc taart maakt volgens het recept hoe hoog wordt deze dan? heb deze gemaakt in blik van 24 cm en kom niet verder dan 2 cm? Wil graag weten waar dit hem in zit.
Als je ze allemaal uit hebt geprobeerd willen we wel verslag he?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Ik zoek de ultieme chocoladetaart recept
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.