Onderwerp: Toef botercreme op CC; wordt zacht
Ik weet er zijn al diverse topics over en ik heb ze ook bijna allemaal gelezen maar ik mis toch nog wat info.
Ik heb 2 soorten botercreme gemaakt voor de toefen op de CC's.
- 1 op 1: te zoet en boterig, ik proef nog teveel de poedersuiker (mix echt 10 min)
- met mix van de webshop: smaakte lekkerder
Bij beide vind ik dat de toef (als de CC een tijdje staat) zacht wordt, te zacht naar mijn idee.
Het gaat een beetje glimmen en wordt dus zacht. Ik vind het persoonlijk niet zo lekker dan.
Maar dat hoort wel zo, toch? Want boter wordt nou eenmaal zacht als ie uit de koelkast is.
Hoe doe je het dan als je de CC's voor anderen maakt, dat wordt dan toch ook zacht?
Of gebruiken jullie iets om het te verstevigen?
Ik neem aan dat je ze niet in de koelkast zet.
Ik heb geen schuur of zo, dus kan ze niet ergens wat koeler zetten. Bovendien is dat zomers ook gewoon warm.
Andere toefentips?
ps: ik gebruik gewoon boter van AH-zaanse hoeve.