Mijn dochter mag ook geen lactose dus heb al een paar keer zo'n taart gemaakt.
Voor het biscuit kun je gewoon het recept gebruiken wat hiernaast bij recepten staat. Als je choobiscuit wilt kun je gewoon cacoapoeder gebruiken (zonder toevoegingen). En inderdaad wajang gebruiken voor botercreme voor het dijkje en afsmeren, je kunt natuurlijk ook afsmeren met jam of chocopasta, wel puur dan (ingredienten goed bekijken), de pure chocopasta van de AH is lactosevrij en van de coop volgens mij ook.
En als vulling gebruik ik dan vaak een laag jam en een laag banketbakkersroom, en dan ipv melk, water gebruiken. Je kunt dan ook sojamelk gebruiken. Als je als vulling iets met slagroom wilt bestaat er ook een merk genaamd MinusL. Die heeft ook allerlei lactosevrije producten waaronder dus slagroom.
En voor de bekleding fondant of mmf, marsepein zit lactose in.
Let wel goed op de ingredienten, want ook weipoeder bevat lactose (is bijna nog erger als lactose).
Succes met je taart.
Groetjes Saskia
Verander wat je niet kunt accepteren, en accepteer wat je niet kunt veranderen!