1

Onderwerp: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Hierbij het recept wat ik van mijn moeder kreeg, en zij van haar moeder en mijn oma dus van mijn overgrootoma.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-BFQ3WTXG.jpg

Boffert

Dit recept is bedoeld voor een boffertvorm van 1

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

2

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Oeh, dat lijkt me lekker zeg !

Dit kun je zeker niet met een andere bakvorm maken he ? :(

Ik heb namelijk niet zo'n vorm thuis,  heb je enig idee waar ze te koop zijn ?

3

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Stroop er op is ook heel lekker :P   En wij noemen het thuis altijd Poffert, maar misschien is dat wel de Groningse variant ;)

4

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Hey

een recept wat goed voor de lijn is  :d geen boter gaat erin en ook niet te veel suiker :d

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

5

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Francis schreef:

Dit kun je zeker niet met een andere bakvorm maken he ? :(

Ik heb namelijk niet zo'n vorm thuis,  heb je enig idee waar ze te koop zijn ?

Het is een soort tulband vorm met deksel en ik ben bang dat de deksel er echt wel op moet zitten.

Ik heb er 1 gevonden op deze website

Succes!

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

6

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

manika schreef:

Hey

een recept wat goed voor de lijn is  :d geen boter gaat erin en ook niet te veel suiker :d

Dat was me eigenlijk nog niet opgevallen, gelukkig maar want ik heb er gister toch twee! lekkere stukken van genomen :O

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

7

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Hallo ik wil even reageren  op dit recept volgens mij kan je het ook de vorm afdekken met aluminumfolie wel dik vouwen want het gaat erom dat het dicht zit.

                                                                  groetjes   alfien

8 Laatst bewerkt door christol (07-04-2009 18:04)

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

hier heet het ook boffert, en ik gebruik deze ingredienten.

boffert is eigenlijk de friese benaming voor gekookt brood!

boffert is fries en poffert komt uit groningen. tja apart volk daarboven in nederland hihi

200 gram  rozijnen en krenten
100 cc melk
3 eetlepels gembernat
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
50 gram hazelnoten
50 gram margarine,
3 eieren (m)
200 gram appels
2 theelepels kaneel
1/2 theelepel zout
4 eetlepels paneermeel
2 zakjes vanillesuiker

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

9

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

christol schreef:

hier heet het ook boffert, en ik gebruik deze ingredienten.

boffert is eigenlijk de friese benaming voor gekookt brood!

boffert is fries en poffert komt uit groningen. tja apart volk daarboven in nederland hihi

200 gram  rozijnen en krenten
100 cc melk
3 eetlepels gembernat
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
50 gram hazelnoten
50 gram margarine,
3 eieren (m)
200 gram appels
2 theelepels kaneel
1/2 theelepel zout
4 eetlepels paneermeel
2 zakjes vanillesuiker

Ah die van jou gaan veel meer ingredienten in... En ook noten en daar houd ik niet van blegh... Ik maak gewoon mijn versie....

Maar wellicht zijn er anderen die jou versie heerlijk vinden, super dat je het plaatst :Y

www.partycupcake.nl voor Springerle Moulds! Like m'n Facebook.

10

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

en zo komt men dan weer terecht bij de alom bekende oud west friesche Boffers :D

Dat zijn dan weer dikke pannenkoekjes waarvan het beslag dikker is dan een gewone pannenkoek en gevuld met appel,kaneel en rozijnen..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

11

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Dit is nog een ander recept wat ik heb gevonden op de koopmans site...maar het lijkt me wel iets heel anders:

275 g Koopmans Witbrood
250 ml lauwwarme melk (40

12

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

komt allemaal wel een beetje op hetzelfde neer hoor, maar smaken verschillen en in der loop der tijd zullen mensen het zlef wel een beetje naar eiegen smaak hebben aangepast!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

13

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

hier in drenthe heet het ook Poffert,
ik bak hem altijd in de oven.
Ken ook de variant met spek, maar die heb ik nog nooit gemaakt (ben vegetarier;) )

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

14

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

hier in belgi

Mama van 2 crazy kids en 2 lieve honden, vrouw van Bart...

15 Laatst bewerkt door inge h (17-09-2009 07:02)

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

grinnik en de rest(ik ook) van niet bovenin boffen helemaal met alle variaties :D
ga het zeker een keertje maken, alufolie erop en proberen maar

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

16

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Zou het in een siliconen tulbandvorm kunnen of gaat de boffert dan smaken naar plastic??

17

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Ik bakte hem ook in siliconen tulband en gaat Prima`!

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

18

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Hierbij het recept wat ik van mijn moeder kreeg, en zij van haar moeder en mijn oma dus van mijn overgrootoma.

450 g ZELFRIJZEND  bakmeel

Dan heb jij een hele jonge overgrootoma want zelfrijzend bakmeel bestaat nog meer een jaar of 50.    :)

Als je zondigt zondig dan lekker

19

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

Mijn overgrootouders heb ik ook nog gekend en die maakte het ook, maar bij ons in Noord-Holland heet dit gerecht: Jan in de zak. Dan ging het in een kaasdoek in kokend water. Mijn overgrootmoeder maakte er een saus van stroop met boter bij, mjammie om je vingers bij af te likken! Dit heb ik echt al een eeuwigheid niet meer gegeten.

Er zijn ook recepten te vinden met gist, misschien dat ze dat vroeger deden ipv zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder?

Groeten van Suzanne
Van huis uit Koopmans.

20

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

ik bak hem altijd in een braadpan met deksel in de oven

Je kunt bij ons nu ook terecht voor de Wilton Courses 1,2,3 en 4 en natuurlijk de basis en vervolgcursussen,basisworkshops en themaworkshops!www.deleukstetaartenshop.nl/veenendaal

21

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

oh ja poffert
heerlijk met die zoete warme stroop erbij
ooit eens het recept van de oma van manlief gekregen en haar poffertpan
deze zijn trouwens te koop bij de blokker zag ik laatst
weet niet of dat eenmalig was of dat het in het assortiment zit

alle goede dingen komen langzaam

22

Re: Boffert... voor de Friezen onder ons... ;-)

ohw heerlijk! ik ben geen fries maar ik maakte hem ook vaak hoor! yummy en dan lekker als hij nog warm is met bruine suiker