1

Onderwerp: 'Zweet' Marsefond? :P

Hai,

Ik heb van de week marsepein en fondant gemengd (omdat ik de fondant enorm smerig vond, haha, Fondant van regalice.. =D  ) en er een muntdropje van geboetseerd, nou ja, een rondje uitgestoken dus, letters erin gemaakt en in een bakje bewaard.
Ik heb dit 'dropje' volgende week nodig, ga 24 cupcakes maken met een Holland thema, m'n ouders zijn 4 weken in Zuid Afrika geweest en zijn gek op drop en dat kennen ze daar niet..
Nu is dat dropje gaan 'zweten', als jullie begrijpen wat ik bedoel, er ligt een glimlaagje bovenop.. Ziet er meteen minder leuk uit.
Heb fondant en marsepein 1:1 gedaan, wat ik meestal hier tegenkwam op het forum.
Iemand enig idee hoe dit kan of moet ik misschien eerst marsefond na het uitsteken buiten het bakje bewaren?
Heb het niet in de koelkast bewaard..
En nog een vraagje, de fondant van regalice vind ik niet zo lekker, eigenlijk helemaal niet , maar voor kleine witte stukjes is het prima..
Maar als ik nu een taart met dit fondant ga bekleden, smaakt dan de hele taart naar dit fondant of heft de rest van het biscuit en de vulling dit op?
Ben net begonnen met alleen nog cupcakes en ga volgende week m'n 1e taart maken!! Hij is voor m'n broer en wil het wel een beetje goed doen...

2

Re: 'Zweet' Marsefond? :P

Ik heb nog nooit probleemen gehad met zweetende marsefond. dus daar mee kan ik je niet helpen.. maar over de smaak van de taart... als je de fondant van een stukje taart afhaal proef je et helemaal niet.  Bijna niemand in mijn familie vind fondant lekker... maar ze eten de biscuit en vulling.. en dat is nog altijd gewoon lekker.

3

Re: 'Zweet' Marsefond? :P

Ik bekleed al mijn taarten met marsefond, nooit zwetende taarten gehad. Over regalice smaak weet ik helaas niets.

4

Re: 'Zweet' Marsefond? :P

Volgensmij zijn er niet veel mensen die regalice echt lekker vinden, de meesten gaan hier toch wel voor de emmertjes van bakels! ;)
Ikzelf heb wel regalice fondant in het zwart omdat dat haast niet zelf te kleuren is.. maar ik vind hem ook echt vies hoor..
Bakels is hartstikke lekker!

5

Re: 'Zweet' Marsefond? :P

Ik heb weleens roosjes gemaakt van marsepein, die dan na een week dus heel plakkerig waren.
Zelf heb ik gemerkt, dat als ik het in de buurt van het aanrecht zet, het daar dus vochtiger is, dan op een hoge kast in de kamer.
Die werden niet vochtig.
Dus misschien op een minder vochtige plek bewaren?

6

Re: 'Zweet' Marsefond? :P

over zweten weet ik niks nog nooit gehad
ik gebruikt altijd die van balinna smaakt precies het zelfde als die van bakels die had ik vroeger altijd
groetjes

groetjes nicole