Onderwerp: wat vraagjes
wat vraagjes nav mijn laatste taarten;
ik had een bolletje op een taart gezet met daar tussen een kartonnetje met aan beide zijden bakpapier. dat ik het bolletje er af haalde (na 1 dag) was de marsepein wat nattig daar waar het bolletje had gezeten.
Hoe kan dit en hoe kan ik dit verhelpen.
dat ik het bolletje er afhaalde staken ook mn rietjes (steuntjes tegen inzakken) door de marsepein heen. Waren ze te lang of is dit altijd zo (had ze tot net onder de botercreme afgeknipt)?
mijn botercreme met gesmolten chocolade (chocolade fudge) wordt altijd best stevig (lees;hard). Ook nu weer, hij brokkelde tussen de kapsel lagen uit.
Botercreme blijft goed soepel bij mij maar met chocolade dus niet, hoe kan ik dit oplossen of hebben jullie dit ook?(niet in de koelkast gestaan)
hoe verplaatsen jullie een taart van uit een doos naar een taart plateau en/of anders om. weet niet zo goed hoe ik de taart moet vastpakken.
tot zover even (ga nu foto's van de camera halen en plaatsen)