1

Onderwerp: fondant scheurd

ik hen de lasste tijd erg veel last van dat de fondant scheurd las ik hem op de taart leg dit heb ik eerst bijna nooit gedaan de fondant (balinna gebruik ik ) is super zacht en hou hem iets dikker met uitrollen maar toch scheurt ie

kan het zijn dat de boter creme die er onder zit een te dikke laag is en te zacht dat is namelijk het enige dat ik anders ben gaan doen. ik smeer hem best dik af met zachte boter creme en begin dan gelijk met bekleden en laat hem dus niet opstijven kan dit het zijn ?

ik hoop dat jullie me kunne helpen ben het namelijk een beetje mou om het steeds weg te werken wat dus niet altijd lukt


alvast bedankt lorie

2

Re: fondant scheurd

ik kan zelf gewoon niet zo heel goed met ballina werken dat is zo zacht en scheurd bij mij echt zo snel 
ik gebruik nu al een hele tijd bakels
en ik moet zegen
wat een verschil !!!
verder zet ik de taarten wel in de koelkast als ik ze afgesmeerd heb maar dan worden ze vooral (bij mij in ieder geval ) strakker
heeft volgend mij weinig met scheuren te maken

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl

3

Re: fondant scheurd

te dikke botercreme, dat zou het kunnen zijn.

weet je wat je zou kunnen proberen. suikersiroop maken  of jam (wel eerst zeven, dat het lekker glad is) en daar je taart mee afstrijken en dan je fondant erover. fondant niet te dun, eventueel nog wat poedersuiker erdoor.

Re: fondant scheurd

Hey Noelle,

Waar haal je bakels fondant, want in de webshop hier hebben ze het niet he?

5

Re: fondant scheurd

hier in de webshop hebben ze het ook
pettinice dat is de bakels
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … cts_id=899

ik heb zelf altijd de 5 kilo emmertje
maar ze hebben ook kleinere verpakkingen geloof ik

maar koop ze eigenlijk altijd bij de hanos in amsterdam
makkelijker :D

wat is eigenlijk geen goede rede om een taart te bakken ???
mijn taartjes kijken ???  www.taartenlaantje.nl