1

Onderwerp: bekleden vierkant dummie

hoi

ik heb gisteren een dummie proberen te bekleden,maar het ging niet goed :mad:,i
1e heb ik mmf proberen te maken,maar ik vond niet mooi spul,echt veel kleine gaatjes niet egaal...
Dan heb ik een stuk marsepeijn dat ik had liggen,ongv. (1 maand geleden geopend)was een beetje droog,maar met een beetje crisco ging wel,toen was de lap niet groot genoeg :grr: en ik dacht vooruit ik maak de nieuwe verpakking open en zorg ik dat groot genoeg is,maar op een gegeven moment is de marsepeijn heel raar geworden,tijdens uitrollen was die erg droog en anders dan normaal,ok ik had wel mischieen 5 of 6 keer uitgerold omdat ik aan oefenen was met de dummie.
Wat is fout gegaan????Ik heb uit frustatie de marsepeijn weggegooid,dus weer veel weggegooid geld...

Alle tips zijn welkom,ik hoop dat jullie mij kunnen helpen en vertellen wat mis ging,ik had nog nooi erder zoeits meegemaakt,was omdat de marsepeijn te droog was of omdat ik te vaak uitgerold heb?

groetjes

keep on dreaming...
mijn website www.sweetdreamscakes.nl ook voor workshops in zwijndrecht

2

Re: bekleden vierkant dummie

Vreemd, ik heb nog nooit marsepein weggegooid.
Rol je het soms uit met poedersuiker eronder en erboven?
Dan zou je na 5 keer uitrollen veel poedersuiker in je marsepein kunnen hebben, en dat hij daardoor erg droog werd.
Al ligt marsepein een maand, als je het in folie doet, en in luchtdichte trommel, dan mag het niet droog zijn.
Zelf gebruik ik geen poedersuiker tegen het plakken, maar een tafelzeiltje, en een pvc buis. Daar blijft het niet aan plakken.

Re: bekleden vierkant dummie

witje75 schreef:

Vreemd, ik heb nog nooit marsepein weggegooid.
Rol je het soms uit met poedersuiker eronder en erboven?
Dan zou je na 5 keer uitrollen veel poedersuiker in je marsepein kunnen hebben, en dat hij daardoor erg droog werd.
Al ligt marsepein een maand, als je het in folie doet, en in luchtdichte trommel, dan mag het niet droog zijn.
Zelf gebruik ik geen poedersuiker tegen het plakken, maar een tafelzeiltje, en een pvc buis. Daar blijft het niet aan plakken.

Bedankt voor je reactie

Ik had gewoon zoals altijd crisco gebruikt...

keep on dreaming...
mijn website www.sweetdreamscakes.nl ook voor workshops in zwijndrecht

4

Re: bekleden vierkant dummie

Als je kleine gaatjes in je mmf hebt dan moet je het langer en beter doorkneden en evt met een beetje crisco, dan verdwijnen de gaatjes vanzelf.

Heb je de marsepein lang uitgerold laten liggen? Dan droogt het inderdaad vrij snel uit... Weer crisco toevoegen zou eigenlijk ook moeten helpen daarbij en goed doorkneden, evt beetje opwarmen in de magnetron.

Met een vierkante dummie moet je ook even bekijken of de randen en de hoeken niet te scherp zijn, want dan breekt/scheurt je bekleding snel daar.
Wat ik het lastigste vind met bekleden van een dummie is dat ze zo licht zijn en dus snel wegschuiven. Als iemand hem even voor je tegen houdt als je de lap marsepein/fondant er over heen legt dans cheelt dat al een stuk...
Succes!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

5

Re: bekleden vierkant dummie

IK kreeg pas geleden de tip om de dummy in te smeren met piping gel. Werkt perfect. Wel even de scherpe hoeken een beetje afschuren met een schuurpapiertje, anders gaat de marsepein daar scheuren.
Veel bakplezier en hopelijk hoef je nooit meer marsepein weg te gooien. Echt heel zonde.... :(

Groetjes van Carina
http://www.taartwerk.nl