1

Onderwerp: meringue botercreme vraagje

Kan je meringue botercreme ook gebruiken als laag onder je marsepein??

2 Laatst bewerkt door birgitta (20-02-2009 12:16)

Re: meringue botercreme vraagje

Nee niet mee afsmeren dat doe je met 1:1 botercreme.

Anders gaat de marsepein smelten,

3

Re: meringue botercreme vraagje

ik heb net toevallig met de zoekfunctie naar deze vraag gezocht en daar waren alle antwoorden dat het w

4

Re: meringue botercreme vraagje

haha...dan blijf ik dus meelezen...ben benieuwd!!

5

Re: meringue botercreme vraagje

http://www.dekoekjesfee.be/nl/forums/de … botercreme

Deze kan inderdaad wel voor het afsmeren gebruiken.
Er zit wel eiwit in.

6

Re: meringue botercreme vraagje

Bij afsmeren met meringue botercr

'If you can dream it, you can do it' (Walt Disney)

7

Re: meringue botercreme vraagje

Het kan prima hoor!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

8

Re: meringue botercreme vraagje

birgitta schreef:

http://www.dekoekjesfee.be/nl/forums/de … botercreme

Deze kan inderdaad wel voor het afsmeren gebruiken.
Er zit wel eiwit in.

ja deze creme bedoelde ik ook!!

9

Re: meringue botercreme vraagje

bedankt voor de reacties!!

10

Re: meringue botercreme vraagje

Ja hoor, gewoon mee afsmeren. Nog nooit problemen mee gehad.

Groetjes, Elly

11

Re: meringue botercreme vraagje

Ja hoor, die gebruik ik ook altijd met afsmeren.

12

Re: meringue botercreme vraagje

nou heb ik die meringue botercreme gister voor het eerst gemaakt, maar ik vind dat als hij in de koelkast is geweest het een beetje korrelig proeft....

Hoe kan dat komen??

13

Re: meringue botercreme vraagje

Is hij terug op kamertemperatuur ?

Had je geproefd toen hij net gemaakt was ? Misschien was je suiker niet helemaal gesmolten ?

14

Re: meringue botercreme vraagje

toen hij klaar was was hij lekker, zonder korreltjes... ze proeven ook niet als suiker...

dus eerst op kamertemperatuur laten komen??

15

Re: meringue botercreme vraagje

heb ik ook meteen een vraagje, kan je er ook mee afsmeren als je eiwitpoeder hebt gebruikt want in dat geval voeg je dus wel water toe.....

en ik had het ook dat het nadat het in de koelkast was geweest het heel brokkelig was, maar idd wellicht eerst weer op kamertemperatuur laten komen.

Een koekje van eigen deeg smaakt thuis zoals het overal smaakt

16

Re: meringue botercreme vraagje

ik gebruik vaak de merinque creme en geen problemen mee, ook na het ontdooien (haal hem 1 dag van te voren uit de vriezer) laat ik hem rustig op kamertemp. komen en nooit korrelig, blijft heel zacht en romig....

17

Re: meringue botercreme vraagje

Ik gebruik het Altijd!!! perfect super en de smaak is niet te evenaren!! :)

Kijk ook eens op: [url=http://www.cakestudio.nl
Groetjes.... Constance  :) voor leuke 3D workshops

18

Re: meringue botercreme vraagje

Ik maak de merengue botercreme ook vaak van eiwit poeder, nooit smeltproblemen gehad! (nou ja, wel met het warme weer, maar dat had een andere oorzaak)