Onderwerp: Vouwen... hoe moet het dan w
mmm... net mijn eerste taartje gevuld en bekleed met marsepein. Maar het is niet helemaal gelukt, ik kreeg t
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Vouwen... hoe moet het dan w
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
mmm... net mijn eerste taartje gevuld en bekleed met marsepein. Maar het is niet helemaal gelukt, ik kreeg t
begrijp ik nou goed dat je de marsepein moet optillen en dan de lap omhoog moet wrijven? Is d
Ik leg de lap op de taart zorg dat ik de bovenkant eerst glad strijk met de handen of smoother en til de lap telkens voorzichtig op en wrijf dan lichtjes van boven naar beneden.
Dan snijd ik met een pizza mes het meeste er van af, plaats de taart op een grote blik en snijd met een mes de rest af.
Zoals je ziet bij dit filmpje http://www.youtube.com/watch?
gl=NL&hl=nl&v=IsrgS9eB1bE
En als het dan niet lukt raad ik je aan eens een workshop te volgen.
Daar krijg je altijd goede tips
En vooral veel oefenen! Gaat vanzelf beter. Heel geleidelijk de plooien optillen en in de rondte verdelen, totdat ie glad is. Zei ik al veel oefenen??
Je hoeft niet echt omhoog te wrijven hoor, maar het gaat er meer om dat je niet heel hard de fondant naar beneden duwt of trekt, want dan gaat het scheuren op de rand...
haha lilo, veel oefenen? Goh, zou d
Gaat steeds beter, ik ben ook nog niet zo lang bezig maar meestal heb ik nu geen vouwen meer. Ik begin in het midden bovenop de taart een beetje glad te strijken naar de buitenkant toen en dan stukje voor stukje de zijkanten van boven naar beneden glad strijken. Ik ben er al wel achter dat je de fondant of marsepein niet te dun uit moet rollen want dan wordt hij te elastisch waardoor hij vervormt als je hem optilt om over de taart te leggen en dan krijg je sneller vouwen vind ik.
haha lilo, veel oefenen? Goh, zou d
Tja mij lukt het na 7 taarten ook nog steeds niet helemaal, ik heb me nu begeven op volgens mij heel glad ijs, want dacht dan maar een vierkante, maar nu ik hem heb gemaakt en ik hem morgen gaat bekleden bedenk ik mij dat dat nog veel moeilijker is volgens mij, maar ach met decoratie krijg je een hoop weggewerkt en ik verkoop ze niet, maar geef ze in plaats van een bloemetje bv gewoon weg dus niemand moet hier over zeuren toch??
de smaak is weer fantastisch en daar gaat het toch om?
Tja mij lukt het na 7 taarten ook nog steeds niet helemaal, ik heb me nu begeven op volgens mij heel glad ijs, want dacht dan maar een vierkante, maar nu ik hem heb gemaakt en ik hem morgen gaat bekleden bedenk ik mij dat dat nog veel moeilijker is volgens mij, maar ach met decoratie krijg je een hoop weggewerkt en ik verkoop ze niet, maar geef ze in plaats van een bloemetje bv gewoon weg dus niemand moet hier over zeuren toch??
de smaak is weer fantastisch en daar gaat het toch om?
Yep dat is een moeilijke
Hier deze link zal je hoop ik helpen, eerst de hoeken en dan de rest.
Veel Succes http://www.youtube.com/watch?gl=NL& … yRy2QX2wKo
Als beginner zou je kunnen beginnen met grote ronde taarten die niet te hoog zijn.
Hoe kleiner, en hoe hoger, hoe meer vouwen je weg moet werken.
Je kan ook een schaal pakken en die bekleden. kan je mooi oefenen, zowel rond als vierkant.
Verder heb ik gemerkt dat je de vouwen weg kunt snijden, want eronder zit dus nog een laag marsepein. Even glad maken met je vingers en je ziet er bijna niets meer van.
Oefening baart kunst.
vandaag heb ik mijn eerste taart bekleed. En inderdaad ook: die vouwen aarrgh!! Maar ik lees nu oefening baart kunst... dus maar weer op zoek naar de volgende reden voor een taart, hahaha!
Dusss, de volgende wordt een l
Hallo zeg, ik mij eigen druk maken over mijn vierkante taart, is tie toch waanzinnig gelukt, gaat juist makkelijker als de ronde vind ik of gewoon meer feeling voor.
Maar er was maar 1 hoekje niet helemaal mooi, maar daarover een hart geplakt tis immers valentijn en rondom had ik toch allemaal marsepeinen harten dus was even slim zeg hahhaa
Een grote vierkante vind ik ook makkelijker dan ronde, maar klein vierkanten zijn juist lastiger.
Als je rond bent en je hebt nog steeds 1 vouw, moet je die toch weer optillen en doorgaan. Het kan dus zijn dat je een stuk al glad had, maar toch weer even op moet tillen. Soms moet je een taart bijna 1
Maar plakt je marsepein dan niet heel erg aan de bc vast als je m steeds hebt gladgestreken?
Ik zal straks eens proberen een foto te plaatsen van mijn niet-zo-gelukte taartje, maar hij was w
Maar plakt je marsepein dan niet heel erg aan de bc vast als je m steeds hebt gladgestreken?
.
Op zich is het dus handig om je afgesmeerde taart voor het bekleden een tijdje in de koelkast te zetten, dan stijft de botercreme op en plakt het niet zo aan de marsepein. Vooral in het oefenstadium erg handig... Later ook wel hoor, want je kan op een gekoelde taart toch wat meer druk uitoefenen met de smoother(s) zonder dat het gaat deuken/schuiven oid.
Probeer het maar eens!
wat handig toch al die tips
Yep dat is een moeilijke
Hier deze link zal je hoop ik helpen, eerst de hoeken en dan de rest.
Veel Succes
Dit filmpje ziet er wel heel makkelijk uit, zo makkelijk is het voor mij ook weer niet ahhhaa
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bekleden » Vouwen... hoe moet het dan w
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.