1

Onderwerp: Geen Fondant, alleen Afsmeren??

Hoihoi,

Ik wilde dus een halve-sarah taart maken maar zit beetje in tijdnood
toen dacht ik, ik bak een biscuit, vul hem met zo'n pakje vanille-creme
vd lidl, moet slagroom en kwark door, en doe er mandarijnpartjes door,
en dan smeer ik hem met ? IETS ? af en doe een laagje nootjes langs
de zijkant en versier de bovenkant gewoon een beetje,
gebruik dus geen fondant ivm tijd, omdat ik daar nogmaar weinig ervaring
in heb en dit vorige keer niet snel ging..

Kan dit ? en kan ik hem dan afsmeren met die vanille/slagroon/kwark?
of moet ik dat met bijv. chocopasta doen?
of heel wat anders?

Ik kon hier niet echt iets over vinden hier dus vandaar ff een nieuw topic,
ik wil hem morgenavond maken dus heb wel beetje haast..

Grtjssssss
en bedankt !

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

2

Re: Geen Fondant, alleen Afsmeren??

Ik zou em afsmeren met botercreme of creme buerre (ook boter, maar andere verhoudingen). je kunt dit goed strak krijgen met een paletmes (of gewone mes). evt kleurtje en/of smaak geven.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Geen Fondant, alleen Afsmeren??

Botercreme krijg me mooier glad denk ik.
Het kan dus wel, maar wordt minder strak.
En ik denk dat die nootjes minder smelten op botercreme dan op kwark.

4

Re: Geen Fondant, alleen Afsmeren??

En waarom niet met slagroom, zoals een slagroom taart is. Mooie toefjes slagroom, met of zonder extra smaak en/of kleur

5

Re: Geen Fondant, alleen Afsmeren??

en de zijkanten met gewone slagroom afsmeren ? kan dat?
als ik hem afmaak en we dan direct weggaan naar degene
aan wie ik hem geef.. das een half uurtje..

ik heb wel mix v botercreme in huis maar ik vind het nogal
een gedoe om de botercreme te maken en ik heb maar een echt klein taartje
vandaar dat ik even een alternatief zocht

heb ook al gedacht;
de taart doe ik doormidden en een dikke laag vulling,
als ik nou alleen de onderste rand biscuit insmeer met ''iets'' en dan nootjes
of chocoladesnippers erop (die vond ik net nog)
en dan verder alleen de bovenkant versieren..?

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..

6

Re: Geen Fondant, alleen Afsmeren??

Ik heb van de week een slagroomtaart gemaakt en gewoon dikke slagroom gebruikt en daarna de zijkanten door de nootjes heengehaald, zelfs een dag later zag hij er nog goed uit en nootjes waren ook nog krokant, neem aan dat je het over die gesuikerde nootjes heb want die worden ook bij bakkerijen gebruikt!

Je kan ook hagelslag ipv nootjes doen, blijft ook goed!

Wat een bloemetje?  nee van mij krijg je een taart!!!

7

Re: Geen Fondant, alleen Afsmeren??

Ff een Update; gisteraaf om half 12 thuis, snel oven aan
wilde de bisquit vast bakken zodat die kon afkoelen en dan
kon ik hem vandaag vullen enz.

heb geen kleine ronde vorm dus een losse taartring geleend van
schoonma met een boden van een groter blik eronder,
(ze had geen kleine springvorm)

alles goed gemixt (stroh-rum 80% gebruikt ipv water) en het in de vorm gegoten,
over in, zie ik dat de biscuit onder de rand doorloopt en
door het rooster heen mn oven indruipt :S

kon niets anders vinden zo snel dan een siliconen-tulbandvorm
dus snel overgegoten en doekje door oven en verder gebakken
dus nu heb ik een tulbandje van 6 cm hoog :(

ook is hij erg scheef geworden dus was beetje depri want dit was de laatste
biscuit-mix die ik in huis had !

maar goed, er stond nog een Pandoro (van de lidl v kerst) in de kast
en daar heb ik een ring uitgesneden die zo groot was als de tulband,
daar een halve fles chocolade-likeur over gegoten en in laten trekken,
die zit nu tussen de tulband onderaan,

bovenaan heb ik ook nog een laag afgesneden met mn taart-zaag-ding,
en daar  komt straks een kwark/slagroom/vanillemengsel tussen met
mandarijnpartjes..

Dan nog 'iets' over de bovenkant, denk chocolade en dan versieren met
naam-kaarsjes en met musketzaad 25 erop..

dus een halve sarah-taart is het niet echt geworden :( :S :(

ik zal wel fotos plaatsen als het 'ding' klaar is !

GRtjssss

(hartige) taarten bakken is een grote hobby van mij !
Helaas niet veel tijd momenteel..