Onderwerp: Eerste biscuit
Ik heb met 'n mix mijn eerste biscuit gemaakt. Ik heb de hoeveelheden van de tabellen gebruikt. Heb 'n ronde vorm van 28 cm diameter, dus 390 g mix, 6 eieren en 40 ml water. Eerst 10 min op 150 graden, dan 20 min op 175 graden. Dan getest met een sateprikker en die kwam er gewoon droog uit. (en erna nog 'ns met 'n breinaald geprobeerd en kwam er ook droog uit) Dus 'm eventjes in de vorm gelaten, toen hij niet meer heel heet was, uit de vorm gehaald en op 'n rooster gezet. Maar wat me nu opvalt is dat hij toch wel heel laag komt. Toen hij eruit kwam, was hij nog 5 cm, nu met moeite 3 cm. Ik weet dat hij wel moet zakken, maar toch.. om dat nog 2 keer te gaan doorsnijden gaat niet lukken denk ik.
Soms tips wat ik kan verkeerd gedaan hebben? Hij veert wel mooi en hij ziet er voor de rest ook perfect uit (buiten de hoogte), dus ik denk dat hij wel gaar is.