1

Onderwerp: Help! Kapsel (en meer!) voor Barbie mislukte.. AAHH!

Hoihoi allemaal,

Zaterdag was mijn nichtje jarig en mijn tante wilde graag een barbietaart. Ik ben wel in voor een 'uitdaging'. Twee tulbandvormen gekocht. Tevens heb ik een Kennie gekregen dus ik gooide de mix erin met de K-klopper (had denk ik beter de garde kunnen gebruiken maar durfde dat niet echt nog) en liet het een tijdje mixen. Voor mijn gevoel rees het alleen niet zo hoog als met mijn handmixer, maar ik dacht, vooruit. Ik goot het in de siliconen tulbandvormen maar deze rezen tot mijn verbazing niet zo hoog als ik gewend was.

Vervolgens de cake gevuld en afgesmeerd (met botercrememix van de bakzolder) en twee uurtje in de koelkast gehad Fondant erover heen (hij heeft wel tijdje buiten de koeling gestaan, ik denk een uurtje of 1,5/2) en versieren en tada. Toen hier in de koude gang (leidt naar niet-geisoleerde garage dus is koud, maar in de schuur vroor het dus ik denk ik zet hem in de gang) gezet en de volgende dag meegenomen naar mijn tante. De jurk bleek vrij bobbelig geworden te zijn, er lag een heeeel klein plasje fondant op het taartkartonnetje (was maar een paar druppels, maar had het nog nooit gezien) en het biscuit was me toch een partij zompig, net cake zeg maar ipv luchtig.

Een ramp dus, al vonden de gasten hem wel goed te doen maar ik absoluut niet. De vieze biscuit ligt vast aan de mixer (maar hoe lang en welke snelheden mixen jullie eigenlijk?) maar ligt het ook aan de siliconen vormen? Ik gebruik die nooit maar die kon ik alleen vinden.. En hoe kan het dat de taart ging zakken aan de buitenkant? Hebben jullie dat wel eens met botercrememix?

Normaal gaat het allemaal gesmeerd, geen zakkers, geen bobbels, lekker biscuit, maar DIT.. Wat een ramp, ik baal er nog van.

2

Re: Help! Kapsel (en meer!) voor Barbie mislukte.. AAHH!

Botercrememix gaat 8 van de 10 keer goed. Maar is dus niet zo veilig. Kan smelten.
Denk dat het daaraan ligt.
Wat vervelend voor je!
10 min. mixen is wel nodig. En gieten? Als het goed gemixt is, moet je het scheppen, kan je het niet gieten toch?
Silicone bakvorm gaat prima, daar zal het niet aan liggen.
Succes voor de volgende keer.

3

Re: Help! Kapsel (en meer!) voor Barbie mislukte.. AAHH!

Nee, ik heb ook niet gegoten, maar erin gelepeld. Ik heb het tien minuten laten mixen , net zoals altijd, maar niet helemaal op volle snelheid, misschien ligt het daaraan.. Ik hoop dat het over 2 weken beter gaat:/

Re: Help! Kapsel (en meer!) voor Barbie mislukte.. AAHH!

Ik mix 8 minuten op de hoogste stand en 2 minuten op de laagste stand. Ik heb het weekend als test 2 exact dezelfde taarten gemaakt, maar 1 keer de K-klopper gebruikt en 1 keer de ballon garde. Het was een taartje van 20 cm. met webshop-mix.
Die met de ballongarde is iets hoger geworden, maar het scheelde nog geen cm. Denk dat de eerste bijna 7 cm was en de tweede 7,5 cm.

Voor de andere zaken geen tips, gebruik zelf 1:1 botercreme en altijd marsepein.

Succes

kijken jullie ook op mijn site?
http://www.tatataart.nl

5

Re: Help! Kapsel (en meer!) voor Barbie mislukte.. AAHH!

Ja ik lust zelf geen marsepein en hier in de familie ook niet echt iemand, verder wordt er vaak gevraagd om fondant i.p.v. marsepein door bijv. d e noten. Maar 1:1 botercreme eens proberen, al vind ik die niet zo lekker maargoed :)

6

Re: Help! Kapsel (en meer!) voor Barbie mislukte.. AAHH!

Anouk-Taart schreef:

Ja ik lust zelf geen marsepein en hier in de familie ook niet echt iemand, verder wordt er vaak gevraagd om fondant i.p.v. marsepein door bijv. d e noten. Maar 1:1 botercreme eens proberen, al vind ik die niet zo lekker maargoed :)

De 1 op 1  vind ik persoonlijk mierzoet.
Probeer anders deze eens:  meringue botercreme.
Die maak ik veel liever. Smaakt veel minder zoet en boterig.
http://www.tartacadabra.nl Even bij recepten kijken.

Is echt heerlijk.

Re: Help! Kapsel (en meer!) voor Barbie mislukte.. AAHH!

Anouk-Taart schreef:

Ja ik lust zelf geen marsepein en hier in de familie ook niet echt iemand, verder wordt er vaak gevraagd om fondant i.p.v. marsepein door bijv. d e noten. Maar 1:1 botercreme eens proberen, al vind ik die niet zo lekker maargoed :)

misschien een pakje saroma erdoor, of een theelepetje citroenaroma, dat is heerlijk. Ik smeer wel heel dun af hoor, en gebruik het nooit als vulling, dus de hoeveelheid is te verwaarlozen.

kijken jullie ook op mijn site?
http://www.tatataart.nl