Als je hem wilt versieren met fondant zou ik hem niet al te nat maken...
Sowieso is het handig als je de onderste laag niet te nat maakt, alle vocht zakt toch al naar beneden...
Tremperen met kirsch kun je inderdaad het best verdund doen. Dus een siroop maken van water en suiker (koken dan lost het op) van ongeveer half water, half suiker. Daar een scheut kirsch doorheen, je zult merken dat de smaak sterk genoeg is zodat het geheel er nog erg naar smaakt, maar minder sterk qua alcohol.
Ik trempeer altijd met een siliconen bakkwastje. Dat strijk ik met siroop over de bovenkant zodat overal wat komt. In jouw geval zou je dat twee keer kunnen doen, de tweede keer als het vocht van de eerste keer weggezakt is. Vaker zou ik zelf denk ik niet doen.
Wel heeeeeel lekker trouwens, ik maak zo altijd schwarzwalder kirsch, maar dan gewoon afgesmeerd met slagroom.
Succes!
Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op
www.lilotaart.nl !