1

Onderwerp: grenzen aan tremperen?

Een verzoekje van degene met wie ik mijn verjaardag samen vier. Een taart die zowat *druipt* van de Kirsch!

Dus dacht ik aan chocobiscuit kapsel en dan tremperen met de Kirsch, kersjes vulling ertussen en botercr

Groetjes,
Pauline.

2 Laatst bewerkt door lilo (03-02-2009 11:44)

Re: grenzen aan tremperen?

Als je hem wilt versieren met fondant zou ik hem niet al te nat maken...
Sowieso is het handig als je de onderste laag niet te nat maakt, alle vocht zakt toch al naar beneden...

Tremperen met kirsch kun je inderdaad het best verdund doen. Dus een siroop maken van water en suiker (koken dan lost het op) van ongeveer half water, half suiker. Daar een scheut kirsch doorheen, je zult merken dat de smaak sterk genoeg is zodat het geheel er nog erg naar smaakt, maar minder sterk qua alcohol.

Ik trempeer altijd met een siliconen bakkwastje. Dat strijk ik met siroop over de bovenkant zodat overal wat komt. In jouw geval zou je dat twee keer kunnen doen, de tweede keer als het vocht van de eerste keer weggezakt is. Vaker zou ik zelf denk ik niet doen.

Wel heeeeeel lekker trouwens, ik maak zo altijd schwarzwalder kirsch, maar dan gewoon afgesmeerd met slagroom.

Succes!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

3 Laatst bewerkt door Carin (03-02-2009 11:50)

Re: grenzen aan tremperen?

Drijfnat zou ik niet doen nee. Dat is niet handig ivm inzakken enzo, maar het is ook niet lekker. Overdaad schaadt ;)

Je kan het beste een trempeerlikeur koken van 1 deel suiker met 1 deel water, en daar als het van het vuur af is, een scheut Kirsch door gooien. Luistert niet zo nauw hoor, die scheut :D
Maar Kirsch is vrij sterk (40 of 50 % :cool:) en dan is het niet zo geschikt om z

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

4

Re: grenzen aan tremperen?

wat ook lekker is de kersjes zeg maar laten marineren in de kirsch
dus een dag vantevoren in laten trekken
dan de kersjes uit laten lekken
groetjes erna