Ik heb vorige week ook voor het eerst een beklede taart in, en ook weer uit de vriezer gedaan.
Ook bekleed met funcakes marsepein en helemaal niks aan het handje hier.
Inderdaad in een doos (binnenste buiten, dus de grijze kant als binnenkant) en daar omheen een pedaalemmerzak in de vriezer. En toen ik 'm eruit haalde, de pedaalemmerzak eraf en in de doos in de koelkast gezet. En pas kort voor gebruik (maximaal een half uur heb ik ergens gelezen) uit de koelkast halen en aan de lucht laten drogen en vooral NIET aankomen. Ging prima!!
Het zal vast wel al eens genoemd zijn op het forum, maar tot afgelopen donderdag wist ik het ook niet: Als je een taart gaat invriezen, moet je de taartdoos binnenste buiten vouwen. Normaal doe je de gladde, witte kant aan de binnenkant, maar dan moet dus juist de grijze, stroeve kant binnen. Dat neemt namelijk een beetje vocht op tijdens het ontdooien! Heb ik uit zeer betrouwbare bron
It ain't what you wud, it's the way that you wud it!It's a dirty job, but somebody's got to WUD it!