1

Onderwerp: vragen over icing nav 1e keer versieren

Ik heb afgelopen weekend voor het eerst royal icing gemaakt (mix uit webshop) en koekjes (recept koekjesfee).

Maken ging goed, smeren ook wel redelijk. Ik heb nog niet de juiste spullen, wilde eerst uitproberen of het wat was zonder van alles aan te schaffen (ja ja je leert met de jaren ;).

De gemaakte koekjes zien er zo uit:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2125223433

Ik heb er toch wat vragen over, dus graag jullie hulp/tips:
- de icing bleef een beetje zacht (zie vingerafdrukken en diverse gebutste stukjes), zelfs na 24 uur. Hoe kan dat, heb ik het dan teveel aangelengd met water? Kan je dan gewoon wat mix toevoegen om het weer wat harder te krijgen?

- Of te kort geklopt? Ik heb de how-to van het forum aangehouden en de plaatjes kwamen overheen met wat ik had.

- Is de dikte goed, volgens mij wel.

Ik vind dat plakken, niet hard worden zo jammer, neem aan dat dat niet hoort. Want je kunt ze anders niet mooi stapelen of in een schaal leggen zonder dat alles aan elkaar kleeft. Maar qua smaak was het :P, koekje lekker beetje zacht en smakelijk.

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

Re: vragen over icing nav 1e keer versieren

Hoi!

Ik heb ook al een paar keer geoefend met icing en ik heb gemerkt dat zelfs hele dunne laagjes soms wel twee dagen nodig hebben om te drogen.
Soms nog langer.
De dikte lijkt me goed, lekker :).

Re: vragen over icing nav 1e keer versieren

Dat hoort toch niet lijkt mij, anders kan je ze een week vooruit gaan bakken.
Bij mij liggen ze nu sinds zondagmiddag, geen verandering in zachtheid.

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.

Re: vragen over icing nav 1e keer versieren

Helemaal geen verandering?
Ik merkte wel dat het droger werd, al ging het maar langzaam...
Misschien iemand anders een tip?

5

Re: vragen over icing nav 1e keer versieren

Heb je de hele zak icing gebruikt of maar een deel ervan?

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

Re: vragen over icing nav 1e keer versieren

Deel ervan maar ik heb de hele zak eerst in een kom gedaan, dan goed geroerd en dan pas afgewogen.

Denk dat ik er gewoon teveel water door heb gedaan, iets te veel druppels :think:

Chocolate comes from cocoa, which is a tree. That makes it a plant. Therefor chocolate is salade.