Onderwerp: vragen over icing nav 1e keer versieren
Ik heb afgelopen weekend voor het eerst royal icing gemaakt (mix uit webshop) en koekjes (recept koekjesfee).
Maken ging goed, smeren ook wel redelijk. Ik heb nog niet de juiste spullen, wilde eerst uitproberen of het wat was zonder van alles aan te schaffen (ja ja je leert met de jaren .
De gemaakte koekjes zien er zo uit:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2125223433
Ik heb er toch wat vragen over, dus graag jullie hulp/tips:
- de icing bleef een beetje zacht (zie vingerafdrukken en diverse gebutste stukjes), zelfs na 24 uur. Hoe kan dat, heb ik het dan teveel aangelengd met water? Kan je dan gewoon wat mix toevoegen om het weer wat harder te krijgen?
- Of te kort geklopt? Ik heb de how-to van het forum aangehouden en de plaatjes kwamen overheen met wat ik had.
- Is de dikte goed, volgens mij wel.
Ik vind dat plakken, niet hard worden zo jammer, neem aan dat dat niet hoort. Want je kunt ze anders niet mooi stapelen of in een schaal leggen zonder dat alles aan elkaar kleeft. Maar qua smaak was het , koekje lekker beetje zacht en smakelijk.