Onderwerp: fondant met ingredi
Ik heb een recept gekregen van fondantglazuur dat minder snel moet uitdrogen doordat er boter inzit.
Het geeft een satijnglans:
doe 50 g boter, 2 el citroensap en 2 el water in een steelpan en verwarm dit tot het gesmolten is.
Doe er 1/3 van de 700 gr. poedersuiker bij en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoog en laat het pannetje op het vuur tot het mengsel net begint te koken.
Haal het van het vuur.
Roer er nog 1/3 van de suiker bij en klop goed tot alles gelijkmatig met elkaar is vermengd.
Doe het in een kom.
Doe er zoveel van de resterende suiker bij tot een stevige massa ontstaat. Bestrooi het werkblad met poedersuiker en kneed het glazuur tot een sopel deeg. Voeg evt. kleurstof bij. Luchtdicht enkele weken houdbaar in de koelkast. BIj gebruik eerst op kamertemp laten komen.