Onderwerp: Fornuis met 2 ovens: Voordelen?
Hallo mensen,
Ik zie dat de merken Smeg, Pelgrim, enz fornuisen met 2 ovens aanbieden. Maar welk voordeel heeft dit?
Als voorbeeld neem ik even de onderstaand afgebeelde Smeg CS20NL6 (100 cm).
- Links een multifunctionele oven met een inhoud van 51 liter, met 8 bakfunties. Maar wat voor bakfuncties kan ik hieronder verstaan?
- Verder rechts een conventionele oven met een inhoud van 27 liter, met 6 bakfunties. En wat voor bakfuncties kan ik hieronder dan verstaan?
Deze oven heeft echter geen hetelucht circulatie. Is deze oven daarmee niet of minder geschikt voor het bakken van taarten, gebak, cake en brood? Is deze oven dan puur alleen bedoeld voor braden, smoren, stoven van vleesgerechten, aardappelgratins e.d.?
Kortom ik ben benieuwd wat jullie me als voor- en nadelen kunnen noemen, als ik voor een fornuis met 2 ovens zou kiezen?
Zouden jullie trouwens Smeg boven Pelgrim verkiezen? (Boretti vraagt veel schoonmaakwerk heb ik vernomen. Dus die valt voor mij af.)
Bij voorbaat dank voor jullie antwoord.
Groet, Marco
P.S. En uiteraard nog de de beste wensen aan iedereen.
Gaskookplaat:
6 branders:
- 2 superbranders met drievoudige vlamkroon 4,00 kW
- 1 sterke brander 3,00 kW
- 2 normale branders 1,80 kW
- 1 kleine brander 1,05 kW
- Elektronische vonkontsteking in de knoppen
- Thermobeveiliging
- 3 vlakke gietijzeren pannendragers
- Vangschaal uit 1 geheel
Multifunctionele oven:
- 8 bakfuncties
- Hetelucht-circulatie
- Analoog digitale programmeerklok
- Thermostaat
- Functieschakelaar
- Inwendige koeling
- Uitneembare ovendeur, drievoudig glas
- Uitneembare bovenplaat
- Inhoud 51 liter
- Grill element 1,70 kW
Conventionele oven:
- 6 bakfuncties
- Inwendige koeling
- Uitneembare ovendeur, drievoudig glas
- Inhoud: 27 liter
- Grill element 1,40 kW
- Opbergruimte onder de oven
- Totale aansluitwaarde 5,30 kW
- Gasaansluiting: achterzijde rechtsboven