1

Onderwerp: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

Even een spoed vraagje!

2

Re: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

Weet niet of het een wel of niet mogen is, maar ik stort direct, zodat-ie aan de lucht kan afkoelen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

maar zakt die dan niet in?

4

Re: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

Nee nooit?
Als-ie inzakt, is-ie nog niet gaar, dat ligt dan niet aan het niet-in-de-vorm-afkoelen.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

en je hoeft hem niet af te dekken met folie, gewoon uit de oven halen en op de keukentafel zetten?

6

Re: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

Doe ik wel, direct storten (ik bak in bakblikken van Wilton, dus zonder rand die je los kunt maken), laten afkoelen en in de huishoudfolie inpakken daarna.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

ik laat hem 5 minuten in het bakblik staan, en daarna stort ik hem op het rooster en laat hem zo afkoelen.

8

Re: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

Ik heb vorige week een taart in de vorm laten afkoelen (gewoon luiheid, anders moest ik weer lopen :lol: ), dat ging prima, stortte er zo uit. Zonet een taart direct uit de oven gestort en dat ging net zo makkelijk. Hier maakt het dus niets uit. Meestal laat ik ze even staan (10 minuten-kwartier) en stort ze eruit.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

9

Re: Mag je een taart laten afkoelen in het blik?

Het is gelukt hoor! Heel erg bedankt!