1

Onderwerp: open potje lemoncurd

Hoe lang zou dat houdbaar zijn??? Het ruikt nog goed en ik zie er ook niets aan....
maar het staat al wel errug lang in mijn koelkast, denk zeker 2 à 3 maanden.

alvast bedankt!

2

Re: open potje lemoncurd

Bij mij stond het ook zo lang, maar was beschimmeld. maar als het er nog goed uit ziet en goed smaakt dan zal het nog wel goed zijn denk ik!

3

Re: open potje lemoncurd

kleur van de schimmel? want hier zit wel ergens een wit plekje....

4

Re: open potje lemoncurd

Nou weggooien dan maar....

Re: open potje lemoncurd

Eeeeeek!!


(lees: weggooien die hap!)

Re: open potje lemoncurd

schimmel is weggooien, zonder schimmel kan je het nog prima gebruiken

7

Re: open potje lemoncurd

ik bewaar het ook maanden in de koelkast maar als er schimmel op komt (wat nog niet is voorgkomen)
is hij ook rijp voor de vuilnisbak

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /

8

Re: open potje lemoncurd

je moet niet vergeten dat lemoncurd gemaakt wordt met eieren en boter, dus ik zou het open toch niet te lang bewaren.

9

Re: open potje lemoncurd

Ik heb hier van iemand gelezen dat je het gewoon kan bewaren zoals jam...
dus best lang!

en de eieren enzo zijn toch verhit?
dan kan je het toch lang bewaren?

10

Re: open potje lemoncurd

the proof is in the tasting. Als het niet goed lijkt, ruikt, smaakt etc.........dumpen. Ja de eieren zijn verhit, maar toch. Eenmaal open, niet lang bewaren. Volgens een engelse recept, eenmaal gemaakt............2 weken houdbaar. Dus ik zou zeggen, eenmaal open niet te lang bewaren.

11

Re: open potje lemoncurd

had het inmiddels al weggegooid..maar bedankt!

12

Re: open potje lemoncurd

erg verstandig.