1

Onderwerp: hazelnoot schuim taart

hier het recept van de hazelnoot schuimtaart


deze is glutten vrij

5 eiwitten
225 gr suiker
100 gr hazelnoten

5 eiwitten stijf kloppen onder het kloppen de helft van de suirker geleidelijk toe voegen.
de hazelnootjes in de oven branden(ik heb ze 10 min op 150 graden gedaan)
dan hakken. Dit kan je ook voor het branden doen.

teken 2 rondjes van 26 cm op bak papier

dan de suiker en de hazelnoten door het stijve eiwit spatelen.

in de spuitzak doen,
dan spuit je eerst de omtrek en dan op vullen
bak ze op 2 bakplaten
1 boven in de oven en 1 onder in
op 150 graden 50 min
je kan ze daarna nog ff om draaien en verder drogen op 100 graden
pas wel op als ze warm zijn zijn ze wat zacht.

ik heb ze gevuld met bb creme met mokka/caramel saus er door
en aangezet met nogatine aanzetsel van dr oetker(ook gluttenvrij)
en slagroom boven op.

s6 en smul ze!

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

2

Re: hazelnoot schuim taart

Dank je,dank je,dank je.Ik ben hier al zoooooooo lang naar op zoek.
Het is mijn lievelings taart.Alleen jammer dat ik hem nog niet kan maken,want ik heb geen hazelnoten.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

3

Re: hazelnoot schuim taart

Heel erg bedankt voor het recept. Mijn zoontje is helemaal gek van de hazelnoot schuim gebakjes. Dus nu kan ik ze zelf gaan maken. :D

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

4

Re: hazelnoot schuim taart

dien die eigenlijk als bodem dan , of gewoon net als eiwitschuimpjes

5

Re: hazelnoot schuim taart

Lijkt mij erg lekker! Heb alleen een vraagje wat is bb creme? Of moet dat bv zijn?

Re: hazelnoot schuim taart

Jaaaa dit is dus mega lekker he.
Ik noem het altijd progrestaart. Het kan ook met amandelen maar dat vind ik zelf niet zo.
En dan megaveel slagroom ertussen / erop JAM.