Onderwerp: Kant en klare chipolatavulling?
Is er kant en klare chipolata vulling te koop? en zo jah waar?
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Kant en klare chipolatavulling?
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Is er kant en klare chipolata vulling te koop? en zo jah waar?
de Mona toetjes!!
http://www.mona.nl/producten/puddingen/ … atapudding
Ik krijg het plaatje er niet op
Nou ja zeg zo simpel?
En daar kan ik gewoon een taart mee vullen?
jepz!
flinke dikke laag erin doen, dat je het ook goed proeft
wel even dijkje maken van botercreme, tegen het lekken
welke andere vullin past daar bij? of doe je dan enkel chipolata?
uhm bitterkoekjes met slagroom?
ik ben ook niet zo crea met vullingen, wellicht dat iemand anders daar goed in is! Anders even de grote vullingen lijst raadplegen (ik weet hem zo even niet te vinden)
Dat mona toetje heb ik nu 2 keer gemaakt, maar vind het zelf echt te dun worden.
Dijkje houd het wel tegen, maar als je de taart aansnijd, krijg je de stukjes niet mooi op het schoteltje, en erg lekker vond ik hem ook niet.
Wat je wel kan doen is, banketbakkersroom met slagroom roeren, dan daarbij de vruchtjes, en de rum doen, plus wat rozijnen.
Is niet moeilijk te maken, veel steviger en lekkerder.
misschien klopfix erdoor anders?
Ik heb net vrijdag een chipolata-vulling gemaakt: bigarreux en bitterkoekjes in kleine stukjes in marasquin laten weken en dat door zwitserse room heen. Als tweede laag abrikozenjam. Het smaakte heerlijk!!
uhm bitterkoekjes met slagroom?
ik ben ook niet zo crea met vullingen, wellicht dat iemand anders daar goed in is! Anders even de grote vullingen lijst raadplegen (ik weet hem zo even niet te vinden)
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15883 hier is de lijst met combinaties.
Ik heb net vrijdag een chipolata-vulling gemaakt: bigarreux en bitterkoekjes in kleine stukjes in marasquin laten weken en dat door zwitserse room heen. Als tweede laag abrikozenjam. Het smaakte heerlijk!!
Bigarreux? Marasguin?
Geen idee wat het is !
Deze vulling is mij nog nooit gevraagd dus ik hou het liever safe en koop het kant en klaar , geen idee hoe het zou moeten smaken dus lijk me erg lastig zelf goed op smaak te krijgen dan.
Die mona toetjes chipolata heb ik wel eens zien staan ( ik vind het er smerig uit zien)
Dus die koop ik dan voor de vulling.
InekeGoe schreef:Ik heb net vrijdag een chipolata-vulling gemaakt: bigarreux en bitterkoekjes in kleine stukjes in marasquin laten weken en dat door zwitserse room heen. Als tweede laag abrikozenjam. Het smaakte heerlijk!!
Bigarreux? Marasguin?
Geen idee wat het is !
Bigarreaux zijn vruchtjes, liggen gewoon verpakt bij de bakspullen.
En Marasquin is een soort likeur en koop je bij de slijterij, ze hebben er ook kleine flesjes van.
Je schijnt het ook door de botercreme te kunnen doen, maar dat heb ik nog nooit gedaan.
Bigarreaux zijn van die rode, groene en witte ronde kleverige vruchtjes. Maar wel heel lekker, en onmisbaar in de chipolata.
Bigarreaux zijn van die rode, groene en witte ronde kleverige vruchtjes. Maar wel heel lekker, en onmisbaar in de chipolata.
En die drank inderdaad bij de slijterij, klein flesje voor ong. €3,00. Genoeg voor wel 5 vullingen. Zo klein dus ook niet.
witje75 schreef:Bigarreaux zijn van die rode, groene en witte ronde kleverige vruchtjes. Maar wel heel lekker, en onmisbaar in de chipolata.
En die drank inderdaad bij de slijterij, klein flesje voor ong. €3,00. Genoeg voor wel 5 vullingen. Zo klein dus ook niet.
OOOh die dingen !! Jak die vind ik zooooooooooooooo smerig !!
witje75 schreef:witje75 schreef:Bigarreaux zijn van die rode, groene en witte ronde kleverige vruchtjes. Maar wel heel lekker, en onmisbaar in de chipolata.
En die drank inderdaad bij de slijterij, klein flesje voor ong. €3,00. Genoeg voor wel 5 vullingen. Zo klein dus ook niet.
OOOh die dingen !! Jak die vind ik zooooooooooooooo smerig !!
Dat is lastig, want zonder die dingen heb je echt geen chipolata.
Ik heb de chipolata van mona tot nu toe 2x gebruikt, in combi met een laagje aardbeienjam.Erg lekker hoor!Ik had overigens ook geen last van lekken of dun worden van de chipolata.
Hoe lang na het maken heb je de taart gegeten Mariska31?
Wij aten de taart 1 dag na het maken, en als je de taart dan dus half aangesneden had, zag je na een uurtje veel vulling er tussen uit komen.
Die van mijn zus was 3 dagen uit, en die kon dus niet eens de stukjes netjes op schoteltjes zetten, te slap.
had je het dan wel in de koelkast? ik gebruik wel eens de andere smaken van mona, maar nog geen last gehad.
had je het dan wel in de koelkast? ik gebruik wel eens de andere smaken van mona, maar nog geen last gehad.
Ja wel, maar toen hij aangesneden was niet meer, dus ging hij ook meer knoeien.
Dus misschien als je ze meteen na het aansnijden terug zet, dat het niet gebeurd.
Maar de andere zelfgemaakte chipolata had hier geen last van, en bleef mooi stevig.
Gelukkig maar voor de bruidstaart, want ook die stond een paar uurtjes uit de koeling, en was nog prachtig stevig.
Witje, was dat het recept van de site van hier?
Ik heb verschillende recepten geprobeerd, maar deze was het lekkerst, en lukte het best: http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … :Chipolata
En dan extra gevuld met stukjes bitterkoek en rozijnen.
Ik kreeg het compliment dat een bakker hem niet lekkerder had kunnen maken.
Vorige week nog een keer gemaakt, maar dan bc als basis. Dit kan wel, maar smaakt lang niet zo lekker. En vond dat die er ook erg wit eruit uitzag.
Hoe lang na het maken heb je de taart gegeten Mariska31?
Allebei de keren werd de taart de volgende dag aangesneden.Beide taarten gingen na het aansnijden wel meteen terug de koelkast in.Misschien kan het dan niet als je hem wat langer buiten de koelkast laat.
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Kant en klare chipolatavulling?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.