1

Onderwerp: Kant en klare chipolatavulling?

Is er kant en klare chipolata vulling te koop? en zo jah waar?

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

2 Laatst bewerkt door verliefdmeiske (08-12-2008 15:14)

Re: Kant en klare chipolatavulling?

de Mona toetjes!!

http://www.mona.nl/producten/puddingen/ … atapudding
Ik krijg het plaatje er niet op :/

3

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Nou ja zeg zo simpel?
En daar kan ik gewoon een taart mee vullen?

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

4 Laatst bewerkt door verliefdmeiske (08-12-2008 15:15)

Re: Kant en klare chipolatavulling?

jepz!
flinke dikke laag erin doen, dat je het ook goed proeft :D

wel even dijkje maken van botercreme, tegen het lekken

5

Re: Kant en klare chipolatavulling?

welke andere vullin past daar bij? of doe je dan enkel chipolata?

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

Re: Kant en klare chipolatavulling?

uhm bitterkoekjes met slagroom?
ik ben ook niet zo crea met vullingen, wellicht dat iemand anders daar goed in is! Anders even de grote vullingen lijst raadplegen (ik weet hem zo even niet te vinden)

7

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Dat mona toetje heb ik nu 2 keer gemaakt, maar vind het zelf echt te dun worden.
Dijkje houd het wel tegen, maar als je de taart aansnijd, krijg je de stukjes niet mooi op het schoteltje, en erg lekker vond ik hem ook niet.
Wat je wel kan doen is, banketbakkersroom met slagroom roeren, dan daarbij de vruchtjes, en de rum doen, plus wat rozijnen.
Is niet moeilijk te maken, veel steviger en lekkerder.

Re: Kant en klare chipolatavulling?

misschien klopfix erdoor anders?

9

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Ik heb net vrijdag een chipolata-vulling gemaakt:  bigarreux en bitterkoekjes in kleine stukjes in marasquin laten weken en dat door zwitserse room heen. Als tweede laag abrikozenjam. Het smaakte heerlijk!!

10

Re: Kant en klare chipolatavulling?

verliefdmeiske schreef:

uhm bitterkoekjes met slagroom?
ik ben ook niet zo crea met vullingen, wellicht dat iemand anders daar goed in is! Anders even de grote vullingen lijst raadplegen (ik weet hem zo even niet te vinden)

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15883 hier is de lijst met combinaties.

11

Re: Kant en klare chipolatavulling?

InekeGoe schreef:

Ik heb net vrijdag een chipolata-vulling gemaakt:  bigarreux en bitterkoekjes in kleine stukjes in marasquin laten weken en dat door zwitserse room heen. Als tweede laag abrikozenjam. Het smaakte heerlijk!!

Bigarreux? Marasguin?
Geen idee wat het is !

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

12

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Deze vulling is mij nog nooit gevraagd dus ik hou het liever safe en koop het kant en klaar , geen idee hoe het zou moeten smaken dus lijk me erg lastig zelf goed op smaak te krijgen dan.
Die mona toetjes chipolata heb ik wel eens zien staan ( ik vind het er smerig uit zien)
Dus die koop ik dan voor de vulling.

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

13

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Sixy schreef:
InekeGoe schreef:

Ik heb net vrijdag een chipolata-vulling gemaakt:  bigarreux en bitterkoekjes in kleine stukjes in marasquin laten weken en dat door zwitserse room heen. Als tweede laag abrikozenjam. Het smaakte heerlijk!!

Bigarreux? Marasguin?
Geen idee wat het is !

Bigarreaux zijn vruchtjes, liggen gewoon verpakt bij de bakspullen.
En Marasquin is een soort likeur en koop je bij de slijterij, ze hebben er ook kleine flesjes van.
Je schijnt het ook door de botercreme te kunnen doen, maar dat heb ik nog nooit gedaan.

14

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Bigarreaux  zijn van die rode, groene en witte ronde kleverige vruchtjes. Maar wel heel lekker, en onmisbaar in de chipolata.

15

Re: Kant en klare chipolatavulling?

witje75 schreef:

Bigarreaux  zijn van die rode, groene en witte ronde kleverige vruchtjes. Maar wel heel lekker, en onmisbaar in de chipolata.

En die drank inderdaad bij de slijterij, klein flesje voor ong. €3,00. Genoeg voor wel 5 vullingen. Zo klein dus ook niet.

16

Re: Kant en klare chipolatavulling?

witje75 schreef:
witje75 schreef:

Bigarreaux  zijn van die rode, groene en witte ronde kleverige vruchtjes. Maar wel heel lekker, en onmisbaar in de chipolata.

En die drank inderdaad bij de slijterij, klein flesje voor ong. €3,00. Genoeg voor wel 5 vullingen. Zo klein dus ook niet.

OOOh die dingen !! Jak die vind ik zooooooooooooooo smerig !!

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

17

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Sixy schreef:
witje75 schreef:
witje75 schreef:

Bigarreaux  zijn van die rode, groene en witte ronde kleverige vruchtjes. Maar wel heel lekker, en onmisbaar in de chipolata.

En die drank inderdaad bij de slijterij, klein flesje voor ong. €3,00. Genoeg voor wel 5 vullingen. Zo klein dus ook niet.

OOOh die dingen !! Jak die vind ik zooooooooooooooo smerig !!

Dat is lastig, want zonder die dingen heb je echt geen chipolata.

18

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Ik heb de chipolata van mona tot nu toe 2x gebruikt, in combi met een laagje aardbeienjam.Erg lekker hoor!Ik had overigens ook geen last van lekken of dun worden van de chipolata.

groetjes mariska

19

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Hoe lang na het maken heb je de taart gegeten Mariska31?

Hier worden creatieve dromen werkelijkheid..
www.creatievedromen.nl

20

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Wij aten de taart 1 dag na het maken, en als je de taart dan dus half aangesneden had, zag je na een uurtje veel vulling er tussen uit komen.
Die van mijn zus was 3 dagen uit, en die kon dus niet eens de stukjes netjes op schoteltjes zetten, te slap.

21

Re: Kant en klare chipolatavulling?

had je het dan wel in de koelkast? ik gebruik wel eens de andere smaken van mona, maar nog geen last gehad.

22

Re: Kant en klare chipolatavulling?

chantal1980 schreef:

had je het dan wel in de koelkast? ik gebruik wel eens de andere smaken van mona, maar nog geen last gehad.

Ja wel, maar toen hij aangesneden was niet meer, dus ging hij ook meer knoeien.
Dus misschien als je ze meteen na het aansnijden terug zet, dat het niet gebeurd.
Maar de andere zelfgemaakte chipolata had hier geen last van, en bleef mooi stevig.
Gelukkig maar voor de bruidstaart, want ook die stond een paar uurtjes uit de koeling, en was nog prachtig stevig.

23

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Witje, was dat het recept van de site van hier?

Hier worden creatieve dromen werkelijkheid..
www.creatievedromen.nl

24 Laatst bewerkt door witje75 (10-12-2008 15:56)

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Ik heb verschillende recepten geprobeerd, maar deze was het lekkerst, en lukte het best: http://www.deleukstetaarten.nl/index.ph … :Chipolata
En dan extra gevuld met stukjes bitterkoek en rozijnen.
Ik kreeg het compliment dat een bakker hem niet lekkerder had kunnen maken.
Vorige week nog een keer gemaakt, maar dan bc als basis. Dit kan wel, maar smaakt lang niet zo lekker. En vond dat die er ook erg wit eruit uitzag.

25

Re: Kant en klare chipolatavulling?

Karolien schreef:

Hoe lang na het maken heb je de taart gegeten Mariska31?

Allebei de keren werd de taart de volgende dag aangesneden.Beide taarten gingen na het aansnijden wel meteen terug de koelkast in.Misschien kan het dan niet als je hem wat langer buiten de koelkast laat.

groetjes mariska