Onderwerp: kwarktaart
een frisse citroen/sinaasappel kwarktaart.
Voor de bodem kun je een gewone koekjes bodem nemen, bijv. met bastogne of met biscuitjes.
Voor de kwarktaart:
9 blaadjes gelatine (laten weken in wat water)
1 pot kwark
2 zakjes vanille suiker
2 citroenen
2 sinaasappels
1/4 liter geklopte slagroom
250 gram suiker
wat vocht extra, bijv. sinaasappelsap (maar water kan ook)
sinaasappels en citroenen uitpersen. (Je moet totaal 200 ml sap hebben.) Het uitgeperste sap samenmet de vanille suiker, suiker en kwark door elkaar roeren.
het vocht verwarmen en de geweekte gelatine erin oplossen
als dit is afgekoeld door het kwark mengsel roeren, de opgeklopte slagroom erdoor spatelen en in de springvorm doen. Een nacht in de koelkast laten opstijven.
Tips:
Mijn moeder doet er altijd mandarijntjes door, maar ik houd er niet van, ook kun je de kwark taart versieren met bijv. mandarijn en slagroom.
Ik doe meestal een scheut drank, bijv. grandmanier door het kwark mengsel.
Je kunt het kwark mengsel heel goed kleuren met kleurstof, ooit voor de grap blauw gemaakt. Wel raar, een blauwe kwarktaart die naar citrus vruchten smaakt
je kun volgens mij het sap van de sinaasappels vervangen door elke citrus vrucht, ik heb ooit ipv citroen limoen gebruikt, ook erg lekker.