1

Onderwerp: kwarktaart

een frisse citroen/sinaasappel kwarktaart.
Voor de bodem kun je een gewone koekjes bodem nemen, bijv. met bastogne of met biscuitjes.

Voor de kwarktaart:
9 blaadjes gelatine (laten weken in wat water)
1 pot kwark
2 zakjes vanille suiker
2 citroenen
2 sinaasappels
1/4 liter geklopte slagroom
250 gram suiker
wat vocht extra, bijv. sinaasappelsap (maar water kan ook)

sinaasappels en citroenen uitpersen. (Je moet totaal 200 ml sap hebben.) Het uitgeperste sap samenmet de vanille suiker, suiker en kwark door elkaar roeren.
het vocht verwarmen en de geweekte gelatine erin oplossen
als dit is afgekoeld door het kwark mengsel roeren, de opgeklopte slagroom erdoor spatelen en in de springvorm doen. Een nacht in de koelkast laten opstijven.

Tips:
Mijn moeder doet er altijd mandarijntjes door, maar ik houd er niet van, ook kun je de kwark taart versieren met bijv. mandarijn en slagroom.
Ik doe meestal een scheut drank, bijv. grandmanier door het kwark mengsel.
Je kunt het kwark mengsel heel goed kleuren met kleurstof, ooit voor de grap blauw gemaakt. Wel raar, een blauwe kwarktaart die naar citrus vruchten smaakt :)
je kun volgens mij het sap van de sinaasappels vervangen door elke citrus vrucht, ik heb ooit ipv citroen limoen gebruikt, ook erg lekker.

Re: kwarktaart

Klinkt goed en lijkt me erg lekker!! Hoeveel gram is een 'pot kwark' ? En is dat magere kwark?

3

Re: kwarktaart

tja, dat weet ik ook niet uit mijn hoofd, gewoon magerekwark (zonder smaakje) van mona

4

Re: kwarktaart

is kwark hetzelfde als wat wij 'platte kaas' noemen ?

Als je vreugde wil vermenigvuldigen, moet je haar delen. (Pythagoras)

5 Laatst bewerkt door nanan (30-11-2008 18:09)

Re: kwarktaart

Klop in het frans is fromage blanc.

groetjes van Ann

6

Re: kwarktaart

suz@nne schreef:

een frisse citroen/sinaasappel kwarktaart.
Voor de bodem kun je een gewone koekjes bodem nemen, bijv. met bastogne of met biscuitjes.

Voor de kwarktaart:
9 blaadjes gelatine (laten weken in wat water)
1 pot kwark
2 zakjes vanille suiker
2 citroenen
2 sinaasappels
1/4 liter geklopte slagroom
250 gram suiker
wat vocht extra, bijv. sinaasappelsap (maar water kan ook)

sinaasappels en citroenen uitpersen. (Je moet totaal 200 ml sap hebben.) Het uitgeperste sap samenmet de vanille suiker, suiker en kwark door elkaar roeren.
het vocht verwarmen en de geweekte gelatine erin oplossen
als dit is afgekoeld door het kwark mengsel roeren, de opgeklopte slagroom erdoor spatelen en in de springvorm doen. Een nacht in de koelkast laten opstijven.

Tips:
Mijn moeder doet er altijd mandarijntjes door, maar ik houd er niet van, ook kun je de kwark taart versieren met bijv. mandarijn en slagroom.
Ik doe meestal een scheut drank, bijv. grandmanier door het kwark mengsel.
Je kunt het kwark mengsel heel goed kleuren met kleurstof, ooit voor de grap blauw gemaakt. Wel raar, een blauwe kwarktaart die naar citrus vruchten smaakt :)
je kun volgens mij het sap van de sinaasappels vervangen door elke citrus vrucht, ik heb ooit ipv citroen limoen gebruikt, ook erg lekker.

Ik leer elke dag weer een beetje bij ...

7

Re: kwarktaart

suz@nne schreef:

een frisse citroen/sinaasappel kwarktaart.
Voor de bodem kun je een gewone koekjes bodem nemen, bijv. met bastogne of met biscuitjes.

Voor de kwarktaart:
9 blaadjes gelatine (laten weken in wat water)
1 pot kwark
2 zakjes vanille suiker
2 citroenen
2 sinaasappels
1/4 liter geklopte slagroom
250 gram suiker
wat vocht extra, bijv. sinaasappelsap (maar water kan ook)

sinaasappels en citroenen uitpersen. (Je moet totaal 200 ml sap hebben.) Het uitgeperste sap samenmet de vanille suiker, suiker en kwark door elkaar roeren.
het vocht verwarmen en de geweekte gelatine erin oplossen
als dit is afgekoeld door het kwark mengsel roeren, de opgeklopte slagroom erdoor spatelen en in de springvorm doen. Een nacht in de koelkast laten opstijven.

Tips:
Mijn moeder doet er altijd mandarijntjes door, maar ik houd er niet van, ook kun je de kwark taart versieren met bijv. mandarijn en slagroom.
Ik doe meestal een scheut drank, bijv. grandmanier door het kwark mengsel.
Je kunt het kwark mengsel heel goed kleuren met kleurstof, ooit voor de grap blauw gemaakt. Wel raar, een blauwe kwarktaart die naar citrus vruchten smaakt :)
je kun volgens mij het sap van de sinaasappels vervangen door elke citrus vrucht, ik heb ooit ipv citroen limoen gebruikt, ook erg lekker.

Ik leer elke dag weer een beetje bij ...