Onderwerp: Gezocht: recept voor kwarktaart
Het onderwerp zegt al eigenlijk genoeg.
Ik moet voor zaterdag een kwarktaart gemaakt hebben maar ik heb dus geen idee hoe. Dus als iemand het weet, help me dan uit de brand!
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Gezocht: recept voor kwarktaart
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Het onderwerp zegt al eigenlijk genoeg.
Ik moet voor zaterdag een kwarktaart gemaakt hebben maar ik heb dus geen idee hoe. Dus als iemand het weet, help me dan uit de brand!
ik haal altijd van dr oetker zo een pakje kwarktaart in de winkel en dan doe ik er verse aardbeien bij..en maak ik die mix..!!
ik haal altijd een pakje naturel kwarktaart. (die met bodem erbij) dan maak ik eerst de bodem (koekkruimels met gesmolten boter) dan daarop een laag van dunne plakjes cake besmeerd met jam (besmeerde kant op de onderste koeklaag.
dat opstijfen in de koelkast. ondertussen de mix maken, heel simpel! en zelf voeg ik er dan altijd als extra ingredient)2 pakjes mochou aan toe, lekker romig en toch fris.
ik vul het bakblik tot ongeveer de helft, ff opstijven, ondertussen weer cake in dunne plakjes, die op de taart leggen en dan de andere helft van de kwark/monchou erop
en bovenop komt een laag kersen (vlaaivulling)
overigens kan je denk ik ook heel goed een beschuittaart gebruiken ipv cake, cake maakt het wat zwaarder
het is een succesnr. moet em met elke verjaardag maken
oja, ook lekker met ander fruit, bv manderijntjes. dan doe ik die ook wel eens in stukjes door de mix
En als je hem helemaal zelf wilt maken:
Aardbeien kwarktaart
Ingredi
dat klinkt goed jose!
ik kom eigenlijk niet verder als vers of blikfruit door de mix heen gooien.
of ik gebruik ipv gewone kwarkt, vruchtenkwark. vooral citroen is erg lekker! volgens mij van almhof of zo iets.
Bedankt voor alle reacties!
Ookal zijn gelatine en ik niet helemaal de beste vriendjes ik denk toch dat ik het recept van Hermel ga proberen. En anders die van Jose want die klinkt ook wel erg goed
ik weet niet wat voor kwarktaart je wilt, maar ik ben persoonlijk een fan van nigella's chocolate cheesecake
ngredients
Cheesecake base:
* 1 1/3 cups graham cracker crumbs (gewoon koekkruimels)
* 1/2 stick butter
* 1 tablespoon cocoa
Cheesecake filling:
* 6 ounces bittersweet or semisweet chocolate, chopped small
* 2 1/2 cups cream cheese
* 3/4 cup superfine sugar
* 1 tablespoon custard powder
* 3 large eggs
* 3 large egg yolks
* 2/3 cup sour cream
* 1/2 teaspoon cocoa, dissolved in 1 tablespoon hot water
Sauce:
* 3 ounces bittersweet chocolate, finely chopped
* 1/2 cup heavy cream
* 1 teaspoon dark corn syrup
* Special equipment: 9-inch springform pan
Directions
Preheat the oven to 350 degrees F.
To make the base, process the graham crackers to make rough crumbs and then add the butter and cocoa. Process again until it makes damp, clumping crumbs and then tip them into the pan. Press the crumbs into the bottom of the pan to make an even base and put into the freezer while you make the filling.
Put a kettle on to boil.
Melt the chocolate either in a microwave or double boiler, and set aside to cool slightly.
Beat the cream cheese to soften it, then add the sugar and custard power, beating again to combine. Beat in the whole eggs and then the yolks, and the sour cream. Finally add the cocoa dissolved in hot water and melted chocolate and mix to a smooth batter.
Take the springform tin out of the freezer and line the outside of the tin with a good layer of cling wrap, and then another layer of strong foil over that. This will protect it from the water bath.
Sit the springform tin in a roasting pan and pour in the cheesecake filling. Fill the roasting pan with just boiled water to come about half way up the cake tin and bake in the oven for 45 minutes to 1 hour. The top of the cheesecake should be set, but the underneath should still have a wobble to it.
Peel away the foil and cling film wrapping and sit the cheesecake in its tin on a rack to cool. Put in the refrigerator once it is no longer hot, and leave to set, covered with plastic overnight. Let it lose its chill before unspringing the cheesecake to serve.
To make the chocolate sauce: very gently melt the chopped chocolate, cream and syrup. When the chocolate has nearly melted, take off the heat and whisk it to a smooth sauce. Let it cool a little, and pour it over the chocolate cheesecake on its serving plate.
en met fruit:
# 200 gram amandelbiscuits
# 50 gram boter,gesmolten
# 10 blaadjes gelatine
# 1 citroen
# 500 gram volle kwarkKwark
# 200 gram suikerSuiker
# 21/2 deciliter slagroomSlagroom
# vers fruit:plakjes kiwi,partjes sinaasappel,stukjes mango,aardbeien enz.
# Benodigdheden springvorm van 24 centimeter ingevet
Bereiding
Maal de koekjes in een keukenmachine tot kruimels.Meng er de gesmolten boter door en verdeel het koekkruim over de bodem van de vorm.Duw de kruimels goed aan.Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.Boen de citroen goed schoon en rasp er met een fijne rasp de schil af(alleen het geel).Pers de citroen uit.Verwarm in een pannetje op een zacht vuur het citroensap met 2 eetlepels water.Knijp de gelatine uit en los de blaadjes al roerend in het sap op.Laat de oplossing iets afkoelen.Meng in een kom de kwark met de suiker en het citroenrasp.Klop in een andere kom de slagroom stijf.Roer de gelatine geleidelijk door het kwarkmengsel.Schep er dan de slagroom luchtig door.Schenk het mengsel in de vorm.Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.Versier de taart met vers fruit.
Bedankt voor alle reacties!
Ookal zijn gelatine en ik niet helemaal de beste vriendjes ik denk toch dat ik het recept van Hermel ga proberen. En anders die van Jose want die klinkt ook wel erg goed
Die van Hermel is zeker super!!!! Heb ik ook al verschillende keren gemaakt!!
bedankt voor dit lekkere recept hermel, ik ga hem zeker een keer maken.
Ik maak ook regelmatig kwarktaart, maar dan met sinaasappel en citroen. Een hele frisse taart. Als iemand het recept wil dan type ik hem wel over,
Nou Suz@nne, die wil ik ook wel hoor .
Ik ben zeer benieuwd of de kwarktaart gaat lukken... Klopt het dat het mengsel een beetje veel vloeibaar is en niet mousse-ig?
De mensen voor wie deze taart is wilde een niet al te zoete taart want ze willen liever geen marsepein of fondant wat dat zou volgens hun te zoet zijn. Het kan aan mij liggen maar ik vind deze kwarktaart errug zoet. Maar hun wil is wens...
We zullen het wel zien morgen haha.
Heb je mijn recept gevolgd? Hoe bedoel je dat het mengsel vloeibaar is? Op het moment dat je het mengsel in de vorm giet? Het hoort in ieder geval na het opstijven in de koelkast een stevige massa te zijn. Ik vond zelf de zoetheid wel meevallen maar dat is denk ik ook een kwestie van smaak en ik hou wel van zoet :-)
Ik hoop in ieder geval voor je dat de mensen die de taart besteld hebben hem lekker vinden.
Nu is het volgens mij behoorlijk stijf. Morgenochtend haal ik hem uit de vorm en dan zien we het wel weer verder.
Hermel iig zeer bedankt voor je recept en reactie .
Ik had dus vandaag een bruidstaart-proeverij. Deze mensen wilde dus graag een kwarktaart proeven, aangezien zij dit dus het lekkerst vinden.
De kwarktaart was dus net een groot succes, ik had hem ook nog opgeleukd met een roos geglitterd dmv een stencil. Maar natuurlijk had ik ook nog 2 bolletjes gemaakt. 1 met citroenkwarkvulling en creme met lemoncurd. En een bolletje met sinaasappelcreme en vanille creme met mandarijn. Deze vielen vooral bij de gom in de smaak .
Dus voor hun bruiloft doen we nu een combi, biscuit met kwarkvulling en dan afgesmeerd met creme, zonder marsepein of fondant.
Omdat ze de aardbeienkwarktaart zo lekker vonden hebben we het grote stuk wat over was aan hun meegegeven.
ps. Zo zoet was hij niet nu hij helemaal was opgestijfd .
Blij te horen dat de kwarktaart in de smaak viel.
ik heb een citrusvruchten kwarktaart bij de ingezonden recepten gezet.
fijn dat je kwarktaart zo goed in de smaak viel.
Is kwark of monchoe ook lekker samen met marsepein? Of lekkerder zonder.
kwarktaart of monchchou taart vind ik niet te vergelijken. Maar ik zou beide taarten niet met marsepein bekleden. Ik dank dat het ook niet gaat, wel kun je zowel kwark en monchou gebruiken in je vulling voor je biscuit.
nam dat ziet er lekker uit. Zet deze fff bij mijn favorieten.
kwarktaart of monchchou taart vind ik niet te vergelijken. Maar ik zou beide taarten niet met marsepein bekleden. Ik dank dat het ook niet gaat, wel kun je zowel kwark en monchou gebruiken in je vulling voor je biscuit.
Nu, dat was ook mijn plan, het als vulling te gebruiken, dan weer taart erbovenop, en die bekleden met marsepein.
Maar zou dat smaken? Of lekkerder zonder marsepein?
Mochou mengsel is erg lekker als vulling!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Gezocht: recept voor kwarktaart
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.