1

Onderwerp: banaanvulling

Hallo

De banaanvulling die staat in de linkerkolom onder recepten wil ik gaan maken.OMdat ik er nog een vraag over heb keek ik wat rond via de zoekfunctie.Nu lees ik dat je het recept van aardbeienmousse ook kan gebruiken.Is het enige verschil hoe stijf je de slagroom klopt?
En ik heb nog nooit met gelatine gewerkt, bij de banaanvulling staat eerst weken in koud water en danoplossen in de warme citroensap.
Doe je de gelatine blaadjes met het koude water in de warme citroensap of kun je de blaadjes uit het water vissen? En warme citroensap, gewoon even in de magnetron?
Wat kan ik beter doen banaanvulling of banaanmousse?

groetjes Hannelore

[img]http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=albumview&a=1&key=J8RNCZQQ&album=H3WCN8F3[/img]

2

Re: banaanvulling

Ik heb net toevallig zelf de banaanvulling gemaakt. De citroensap heb ik warm gemaakt in een pannetje, de gelatine blaadjes laten weken, uitgeknepen en laten smelten in het pannetje waar de citroensap ook al in zat :)
Hij staat nu in de koelkast stijf te worden, maar hij was toen ik hem net had gemaakt helemaal niet dun ofzo, en hij smaakt heerlijk!

Groetjes Laura!

3

Re: banaanvulling

Ik heb hem ook net gemaakt. Precies zoals Laura het beschrijft. Ik heb alleen de citroensap even in de magnetron gedaan. Het is goed gelukt, alleen vind ik het veeeeeel te zoet. En nu ben ik een zoetekauw......

4 Laatst bewerkt door hj (25-11-2008 14:01)

Re: banaanvulling

Bedankt voor jullie reacties.
Ik ga het proberen.
Nog een vraag,kan ik de banaanvulling vandaag al maken en morgen pas gebruiken? Of zakt het dan in?
En misschien een domme vraag, maar 250 gr banaan, is dat met of zonder schil?

Hannelore

[img]http://www.mijnalbum.nl/index.php?m=albumview&a=1&key=J8RNCZQQ&album=H3WCN8F3[/img]

5

Re: banaanvulling

Ik heb deze laatst ook gemaakt. Ik heb 250 gram gepelde bananen gebruikt en een hele citroen ipv een halve. Was een groot succes!