1

Onderwerp: help klonen in mijn buttercreamicing

dag,

ik ben nieuw, ben gisten per toeval op jullie site terecht gekomen en dacht ja dat is leuk! dat ga ik ook proberen. zo gezegd zo gedaan. vanmorgen alle spulen in huis gehaald en net begonnen met de voorbereidingen voor morgen.
ik ben begonnen met de marshmellowfondant, ging smooth. goed gegaan heb een moooie bal maar morgen kijken of ik er ook wat leuks van kan maken. dan de ganache( wat hardere met boter), had al eerder een recept van iemand gehad en wilde het steeds proberen maar is er niet van gekomen dacht nu ik toch bezig ben.....
goed gelukt alleen ben nog geen held in chocola smelten en zaten aan het einde dus  wat klontjes in en dat eruit gezeefd... morgen maar kijken hoe dat eruit kom te zien en smaken. dan als laatste de meringue buttercream....
ging helemaal zoals op de video van diane bakes tot op het moment van de boter erin doen. de machine  heeft wel 10 min staan draaien maar die klontjes kwamen er niet uit.... heb het geprobeerd glad te strijken, lukt niet te dik gezeeft, ook niet ook te dik, dan een dom idee.... de staafmixer erdoor! geen idee hoe ik erop kwam maar dat heeft het nog erger gemaakt.... wat kan ik nog doen of gewoon maar de bak weggooien... en iemand tips voor een volgende keer of een recept van een makkelijke icing?

thanks!
Kakanie

2

Re: help klonen in mijn buttercreamicing

oh en heeft er iemand nog misschien een recept met eigeel?? heb er 4 over omdat ik alleen eiwit nodig had voor die merigue butter icing

3

Re: help klonen in mijn buttercreamicing

roerbak ei :lol:



misschien vind je iets via de zoekfuntie
weet zelf geen recept :)

4 Laatst bewerkt door birgitta (21-11-2008 22:24)

Re: help klonen in mijn buttercreamicing

http://www.dianasdesserts.com/index.cfm … Recipe.cfm
is dit het recept wat je hebt gebruikt?

heb je eerst de boter gedaan en dan pas de melk?

5

Re: help klonen in mijn buttercreamicing

nee dit recept

http://nl.youtube.com/watch?v=uBBoRMWcfNc

eiwit
suiker
boter

6

Re: help klonen in mijn buttercreamicing

Probeer anders eens de Swiss Meringue Botercr

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

7

Re: help klonen in mijn buttercreamicing

Dank je, ga zeker een keer dat recept proberen, makkellijker ook met kristalsuiker ipv steeds die bussen poedersuiker. heb er in 1,5 uur tijd 3 leeg gemaakt en de vierde over de helft...:rolleyes:

8

Re: help klonen in mijn buttercreamicing

kakanie schreef:

oh en heeft er iemand nog misschien een recept met eigeel?? heb er 4 over omdat ik alleen eiwit nodig had voor die merigue butter icing

Banketbakkersroom. Zie bij "recepten"

Groetjes, Elly