1

Onderwerp: Meringue-botercreme met handmixer?

Is dat te doen, meringue-botercreme met een handmixer? Ik heb het 1 keer eerder geprobeerd, maar het bleef eruit zien als boter, het werd niet luchtig. Misschien was ik toen te ongeduldig, want ik heb begrepen dat het vrij lang gemixed moet worden. Bij de handmixer zitten alleen kloppers en deeghaken. Welke kan ik het beste gebruiken? Ik heb dus geen k-klopper.
Heeft iemand advies of tips?

Groetjes, Elly

2

Re: Meringue-botercreme met handmixer?

Met de gardes (kloppers :P ) natuurlijk! Met deeghaken krijg je er geen lucht in! En je hebt inderdaad wel wat geduld nodig. Als je dat hebt is het prima te doen met een handmixer! ;) Succes!

3

Re: Meringue-botercreme met handmixer?

Oke, bedankt voor je snelle reactie. Ik zal het binnenkort nog eens proberen en dan laaaaaaaaaaaang kloppen.

Groetjes, Elly

4

Re: Meringue-botercreme met handmixer?

Zeker een half uur :)

5

Re: Meringue-botercreme met handmixer?

Grapje, 10 min is genoeg :lol:

6

Re: Meringue-botercreme met handmixer?

birgitta schreef:

Zeker een half uur :)

:grr:

Groetjes, Elly

7

Re: Meringue-botercreme met handmixer?

birgitta schreef:

Grapje, 10 min is genoeg :lol:

Grapjas :cool:

Groetjes, Elly

8

Re: Meringue-botercreme met handmixer?

Even nog een vraagje over mbc. Als je de taart in de koeling zet, wordt de mbc dan hard net als gewone botercreme? En kun je hem dan meteen eten of moet ie een tijdje van tevoren uit de koelkast?

Groetjes, Elly

9 Laatst bewerkt door witje75 (18-11-2008 07:01)

Re: Meringue-botercreme met handmixer?

Kan beide, uit de koelkast proeft hij wat steviger. Maar heel goed te eten hoor.
Sommige vinden dat lekkerder, anderen niet.
En met de handmixer, dat doe ik dus ook altijd, heb ook geen ander.