Onderwerp: Sinterklaas recepten
Verzameld van internet, misschien hebben veel van jullie ze al, maar ik zag een vraag over pepernoten en dacht ik post de hele reutemeteut gewoon even hier:
Borstplaat
12 eetlepels suiker
4 eetlepels water, room of melk
smaakmaker: frambozen-, cacao-, vanille- of citroenessence.
Eventueel oploskoffie of cacao.
Breng de suiker met het water en de room of melk langzaam aan de kook.
Ca. 5 minuten laten doorkoken.
Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water,
dan is het goed. Wil je cacao of oploskoffie gebruiken,
dan moet je die gelijk met de suiker te koken zetten.
Wil je andere smaakstoffen gebruiken, dan moet je die pas
toevoegen als de pan al van het vuur af is.
Leg van te voren de vormpjes klaar waarin je de borstplaat wilt gieten en vet ze in.
Heb je echter geen vormpjes, dan kun je ook een ingevette bakplaat gebruiken.
Giet het suikermengsel in de vormpjes of op de bakplaat en laat het hard worden.
Snij kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel.
Haal de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af of haal ze uit de vormpjes
*Helaas is de rest van het topic stuk gegaan en niet meer te repareren*