1

Onderwerp: Sinterklaas recepten

Verzameld van internet, misschien hebben veel van jullie ze al, maar ik zag een vraag over pepernoten en dacht ik post de hele reutemeteut gewoon even hier:

Borstplaat

12 eetlepels suiker
4 eetlepels water, room of melk
smaakmaker: frambozen-, cacao-, vanille- of citroenessence.
Eventueel oploskoffie of cacao.

Breng de suiker met het water en de room of melk langzaam aan de kook.
Ca. 5 minuten laten doorkoken.
Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water,
dan is het goed. Wil je cacao of oploskoffie gebruiken,
dan moet je die gelijk met de suiker te koken zetten.
Wil je andere smaakstoffen gebruiken, dan moet je die pas
toevoegen als de pan al van het vuur af is.
Leg van te voren de vormpjes klaar waarin je de borstplaat wilt gieten en vet ze in.
Heb je echter geen vormpjes, dan kun je ook een ingevette bakplaat gebruiken.
Giet het suikermengsel in de vormpjes of op de bakplaat en laat het hard worden.
Snij kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel.
Haal de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af of haal ze uit de vormpjes

*Helaas is de rest van het topic stuk gegaan en niet meer te repareren*

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

2

Re: Sinterklaas recepten

Bedankt, ik wil dit jaar eens pepernoten gaan maken met het grut, dus je recept komt zeker van pas!

Recepten van jou die met suiker op het vuur verwarmd moeten worden waag ik me niet meer aan ;):lol:, mijn tot 2 keer toe mislukte schuimpjes liggen nog iets te vers in het geheugen :D. De borstplaat sla ik dus denk ik maar over. Alhoewel... het is natuurlijk wel erg lekker :9.

www.detaartentantes.nl
Workshops en webshop taartdecoratie. Ook afhalen in Zwolle en Elburg!

3

Re: Sinterklaas recepten

vooral in dat laatste heb ik zin ;-)  mijn voeten hebben hier koud...

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

4

Re: Sinterklaas recepten

Ik heb net borstplaat gemaakt, maar dan het recept uit de nieuwe Allerhande. Jammie zeg, maar je moet niet te veel proeven tijdens het roersen :9

Groetjes, Manika
www.taartenvanmanika.nl

5

Re: Sinterklaas recepten

Het is weer die tijd van het jaar dus ik haal hem even naar boven!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

6

Re: Sinterklaas recepten

Hoi Lieselotte,

Kun je dat recept voor speculaas ook voor de speculaasplankjes gebruiken?
Ik heb het deze week met het speculaasdeeg van de Boerenbond geprobeerd, ze komen er goed en mooi uit, helaas lopen ze daarna teveel uit in de oven. Ze zijn dus niet scherp genoeg naar mijn zin.

Groetjes,

Gosia

Benieuwd naar nog meer bakplezier en workshops in de regio Breda?
Kijk maar eens op www.traktaartie.nl Ook voor verkoop van taartbenodigdheden!

7

Re: Sinterklaas recepten

Gosia schreef:

Hoi Lieselotte,

Kun je dat recept voor speculaas ook voor de speculaasplankjes gebruiken?
Ik heb het deze week met het speculaasdeeg van de Boerenbond geprobeerd, ze komen er goed en mooi uit, helaas lopen ze daarna teveel uit in de oven. Ze zijn dus niet scherp genoeg naar mijn zin.

Groetjes,

Gosia

O dat weet ik niet... Volgens mij heb ik hier wel eens zo grote koek voor brokken van gemaakt...

Ik zou anders het erecpt van PP eens proberen met speculaaskruiden erdoor, dat loopt in ieder geval niet uit!

Hoe kreeg je zo goed uit de vorm? Invetten of bloem erin??

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

8

Re: Sinterklaas recepten

Flink inbloemen en met kwastje overtollige bloem eruit vegen.

Voor dat recept van PP, kun je dan ook de gewone suiker door bruine basterdsuiker vervangen?

Benieuwd naar nog meer bakplezier en workshops in de regio Breda?
Kijk maar eens op www.traktaartie.nl Ook voor verkoop van taartbenodigdheden!

9

Re: Sinterklaas recepten

Gosia schreef:

Voor dat recept van PP, kun je dan ook de gewone suiker door bruine basterdsuiker vervangen?

Ja dat lijkt me geen probleem! Lekker!
Ik ga binnenkort ook de pieten-vorm uitproberen... misschien vanmiddag wel! Was toch al van plan pepernoten te laten maken door kids en speel-vriendjes...
Gaat in een moeite door!

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

10

Re: Sinterklaas recepten

Borstplaat

12 eetlepels suiker
4 eetlepels water, room of melk
smaakmaker: frambozen-, cacao-, vanille- of citroenessence.
Eventueel oploskoffie of cacao.

Breng de suiker met het water en de room of melk langzaam aan de kook.
Ca. 5 minuten laten doorkoken.
Als een druppel van het mengsel hard wordt in koud water,
dan is het goed. Wil je cacao of oploskoffie gebruiken,
dan moet je die gelijk met de suiker te koken zetten.
Wil je andere smaakstoffen gebruiken, dan moet je die pas
toevoegen als de pan al van het vuur af is.
Leg van te voren de vormpjes klaar waarin je de borstplaat wilt gieten en vet ze in.
Heb je echter geen vormpjes, dan kun je ook een ingevette bakplaat gebruiken.
Giet het suikermengsel in de vormpjes of op de bakplaat en laat het hard worden.
Snij kleine borstplaatjes uit het bijna uitgeharde mengsel.
Haal de borstplaat met een schuivende beweging van de bakplaat af of haal ze uit de vormpjes

is het nu water of melk of room
of is het water en melk of room?

kan ik er ook vormpjes uit prikken, als ik het mengsel op een plaat giet?

Groetjes Lilian!

11

Re: Sinterklaas recepten

Zoals ik het lees is het: of, of ,of.
Dus 1 van beiden

12

Re: Sinterklaas recepten

Het is

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

13

Re: Sinterklaas recepten

Wauhh..dankjewel!! Altijd handig om allemaal te hebben :thumb:

Groetjes, Marleen

14

Re: Sinterklaas recepten

Carin schreef:

Het is

Groetjes Lilian!

15

Re: Sinterklaas recepten

lilian25 schreef:
Carin schreef:

Het is

Kijk ook voor De TaartenAgenda 2014 op www.lilotaart.nl !

16

Re: Sinterklaas recepten

hej dames!

ik heb de schuimpjes nu in de oven liggen weet dus niet of ze gelukt zijn...
maar wat ik wel kan zien is dat ze plat zijn dus inzakken :(
ze zien er ook niet luchtig uit hoe kan dat?
iemand enig idee

Groetjes Lilian!

17

Re: Sinterklaas recepten

lilian25 schreef:

hej dames!

ik heb de schuimpjes nu in de oven liggen weet dus niet of ze gelukt zijn...
maar wat ik wel kan zien is dat ze plat zijn dus inzakken :(
ze zien er ook niet luchtig uit hoe kan dat?
iemand enig idee

Tsja het kunnen altijd meerdere dingen zijn natuurlijk...
had je wel een mooi stijf mengsel voor je het ging spuiten?! Het recept geeft namelijk aan dat je er maar weinig suiker echt doorheen mixt.
Op wat voor temperatuur heb je gebakken? Mijn laagste stand van oven is namelijk 50 graden en da's veel te weinig voor schuim moet volgens mij ca 100 tot 140 graden zijn!
Verder de oven in t begin niet openen  is volgens mij ook belangrijk en als je de oven uit zet na 2 uur; het schuim erin laten drogen; dus de ovendeur nog dicht laten.
Hopelijk heb je er wat aan en anders een ander recept nemen; bestaan er zoveeel van ;)

Groetjes, Marleen

18

Re: Sinterklaas recepten

Koekje erbij schreef:
lilian25 schreef:

hej dames!

ik heb de schuimpjes nu in de oven liggen weet dus niet of ze gelukt zijn...
maar wat ik wel kan zien is dat ze plat zijn dus inzakken :(
ze zien er ook niet luchtig uit hoe kan dat?
iemand enig idee

Tsja het kunnen altijd meerdere dingen zijn natuurlijk...
had je wel een mooi stijf mengsel voor je het ging spuiten?! Het recept geeft namelijk aan dat je er maar weinig suiker echt doorheen mixt.
Op wat voor temperatuur heb je gebakken? Mijn laagste stand van oven is namelijk 50 graden en da's veel te weinig voor schuim moet volgens mij ca 100 tot 140 graden zijn!
Verder de oven in t begin niet openen  is volgens mij ook belangrijk en als je de oven uit zet na 2 uur; het schuim erin laten drogen; dus de ovendeur nog dicht laten.
Hopelijk heb je er wat aan en anders een ander recept nemen; bestaan er zoveeel van ;)

heej bedankt!
na ze waren idd mislukt en niet luchtig...
mijn ovenstand op zijn laagst was 40c
dus dat zal t probleem zijn denk ik zo!

thanx volgende x beter!

Groetjes Lilian!

19

Re: Sinterklaas recepten

Het is weer tijd om m omhoog te gooien

Alles goed???? nee 3 fout

Berichten [ 19 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Ingezonden recepten » Sinterklaas recepten