1 Laatst bewerkt door Niekie (09-11-2008 22:17)

Onderwerp: Heart tasty-fill pan vraagje

Ik vroeg mij af of iemand ervaringen, recepten etc heeft met deze bakvorm.
http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1672
Alvast bedankt.

Groetjes van Moniek
Voor een lekkere taart is altijd wel een gelegenheid (te bedenken).

2 Laatst bewerkt door birgitta (09-11-2008 20:11)

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

kan de link niet openen?



http://www.deleukstetaartenshop.nl/prod … ts_id=1672


bedoel je deze

3

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

kijk even mee, ben ook niet bekend met deze bakvorm. :)

4

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

lees ook mee, ik vind hem er erg leuk uitzien, maar ben benieuwd naar de ervaringen...

5

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Yep die bedoel ik, bedankt Birgitta.

Groetjes van Moniek
Voor een lekkere taart is altijd wel een gelegenheid (te bedenken).

6

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

heb gezocht op google en hier, maar over die bakvorm vind ik geen gebruiksaanwijzing of ervaringen over

Dus word jij als je de bakvorm hebt word jij  diegene die ons dan maar de ervaring geeft :lol:

7

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Dag dames,

Ik heb de pan wel gezien qua uiterlijk, maar nog nooit mee gebakken. Hij werkt echter het zelfde als de mini fill pan en die heb ik wel en ook mee gebakken. Het is een vorm die bestaat uit 2 helften, beiden bak je en dan hou je aan beiden zijden een "gat" over waarin de vulling gaat. De 2 helften op elkaar zetten en dan is de taart klaar om te bekleden. Voordeel is dat hij aan de rand met cake afsluit, dus je kunt elke gewenste vulling erin doen. Daarnaast is het na het bakken een mooie hoge taart, niet zo groot, iets van 21 cm rond, maar wel flink hoog. En de vulling in hartvorm is gewoon hartstikke leuk! Het is ook een mooie stevige vorm, goede kwaliteit en anti aanbak enzo. Beter vind ik persoonlijk dan de 3D vormen van Wilton, die vind ik altijd zo dun (aluminium).

Succes met beslissen!

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

8

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

ik vind het idee wel leuk, maar of alles er zo strak uitkomt na het aansnijden dat ligt natuurlijk of je wel een giede stevige vulling hebt. de meeste vullingen zien er niet uit als ze aangesneden worden. ook heb je naar mijn idee een hele hap vulling in het midden van je stukje en zit je daaromheen met een redelijk droge hap? of je moet er onder en er boven nog een laagje vulling kunnen doen.....
ik heb er overigens geen ervaring mee hoor, het is maar een gedachtegang.....

kijk ook eens op www.brenniescakehouse.nl voor al mijn taarten, workshops en zelf gemaakte mallen welke ook te koop zijn.

9

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Oke Inge bedankt.
Vroeg me af welke vullingen jij gebruikt voor jouw pan, tips?

Groetjes van Moniek
Voor een lekkere taart is altijd wel een gelegenheid (te bedenken).

10

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

ik snap het, ik neem aan dat je een soort bavarois er in doet, maar mijn eerste gedachte was ijs... Leek me een leuk en lekker toetje.

11

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Het hangt ervan af welke taart ik bak. Als ik bijvoorbeeld een lekkere chocoladebiscuit bak, zou ik er slagroom in doen, evt. vermengd met aardbeien of kersen, vind ik allebei een lekker combinatie. Maar je kunt dus ook bakken met biscuit, dan zou je er inderdaad bavarois of botercreme in kunnen doen. Het hangt maar net van mijn smaak af ;-)

Het hoeft geen stevige vulling te zijn hoor, en de taart blijft op zich prima in vorm. Het enige dat je hebt als je hem aansnijdt is als je mes onder de kruimels zit en je snijdt een nieuw stukje af. Maar als je je mes steeds even schoonveegt na het snijden, krijg je echt een heel leuk effect.

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

12

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

suz@nne schreef:

ik snap het, ik neem aan dat je een soort bavarois er in doet, maar mijn eerste gedachte was ijs... Leek me een leuk en lekker toetje.

Het kan natuurlijk ook met ijs als vulling. Moet je het hele taartje alleen kort voor het serveren vullen met ijs.

Je kunt er ook een ijstaart van maken.... dan maak je de 2 helften met ijs, dompel de vorm in heet water en storten. Beide vullingen opvullen met een andere kleur ijs, op elkaar zetten en weer in de vriezer. Leuk om de taart nog te "decoreren" met bijv. chocola of bijv. vlokken langs de zijkant etc. Als je de ijstaart dan aansnijdt is het hartje een andere kleur. Leuk idee!

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

13

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Inge schreef:
suz@nne schreef:

ik snap het, ik neem aan dat je een soort bavarois er in doet, maar mijn eerste gedachte was ijs... Leek me een leuk en lekker toetje.

Het kan natuurlijk ook met ijs als vulling. Moet je het hele taartje alleen kort voor het serveren vullen met ijs.

Je kunt er ook een ijstaart van maken.... dan maak je de 2 helften met ijs, dompel de vorm in heet water en storten. Beide vullingen opvullen met een andere kleur ijs, op elkaar zetten en weer in de vriezer. Leuk om de taart nog te "decoreren" met bijv. chocola of bijv. vlokken langs de zijkant etc. Als je de ijstaart dan aansnijdt is het hartje een andere kleur. Leuk idee!

Groetjes, Inge

Dat is inderdaad ook een leuk idee.

Groetjes, Elly

14

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Hoi dames,

Ik ben nieuw hier en had ook wat problemen om erachter te komen hoe deze vorm nou werkt. Echter ik ben er sinds eergisteren achter. Ik weet nog niet hoe je hier een foto kan plaatsen, maar kan wel vertellen hoe het moet.

Je vult beide vormen met cake hiervoor heb je 2x deeg voor nodig. De onderste laag (degene die het grootst is) mag voller dan de bovenste. Daarna zet je als dat kan beide vormen in de oven en haal je ze eruit afhankelijk van je mix en baktijd als ze klaar zijn.

Dan laat je ze 10 minuten afkoelen en keer je ze om op een apart bord. Dus niet op elkaar leggen. Je zult zien dat er in beide cakes een ring is ontstaan en die ring vul je met een vulling naar keuze, liefst wel een beetje dikke vulling anders loopt het eruit met aansnijden. Als je de vulling goed hebt verdeeld, kan je de smalste cake op z'n kop op de grootste cake zetten. Zo ontstaat er een hoge taart.

Hierna kan je eventueel de cake besmeren met botercreme, slagroom of met poedersuiker bestrooien of met marsepein bekleden (dit word wel erg machtig). Eventueel nog versieringen erop aan brengen en klaar is je taart. Mocht je er een ijsvulling in doen dan gelijk opeten of in de diepvries zetten. Succes en eet smakelijk!

Mocht je nog vragen hebben stel ze dan gerust aan me.
Groetjes Mariska

Nieuwsgierig? Kijk op http://rissie.haaralbums.nl/
Life is like a rollercoaster, so slow down!

15 Laatst bewerkt door maris1979 (18-02-2009 21:51)

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Oja hier een foto ervan http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZOGGHVML.jpg

en nog een foto. Zoals je ziet is mijn vulling te zacht. http://www.mijnalbum.nl/Foto-XNYA76MU.jpg

Nieuwsgierig? Kijk op http://rissie.haaralbums.nl/
Life is like a rollercoaster, so slow down!

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Ha ik herken de bovenste foto helemaal!!Ik heb een fancy fill pan,dus gewoon met een vierkante open vorm in het midden ipv het hart!!Ik maakte een recept wat op de verpakking stond,worteltaart met een monchou vulling,maar die was ook veeels te zacht en liep er helaas ook tussenuit,wel jammer!!!!Maar wel lekker,heb het daarna niet weer geprobeerd!!!Het ziet er op de fotos wel heel erg leuk uit!!!!
Groetjes Darlene

17

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Hallo. Ik heb de ffpan nu net binnen en natuurlijk meteen gebruikt. Het viel mij reuze mee en ik heb een chocoladetaart gevuld met frambozenmousse. Die bleef goed stevig maar je moet wel goed je mes afvegen iedere keer. Anders krijg je kruimels op je vulling. Ben er in ieder geval helemaal blij mee!

18 Laatst bewerkt door maris1979 (02-03-2009 17:09)

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Inmiddels de 2de poging gedaan met de heart tasty fill voor mijn verjaardagstaart en deze keer goed gegaan en de vulling liep er niet uit. Heb een aardbeien/slagroom vulling gemaakt met een klein beetje botercreme en dat laten opstijven.

De taart staat aan de rechterkant, de andere is een choco jammie
http://www.mijnalbum.nl/Foto-U3JHTZI3.jpg

En zie hier de binnenkant
http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZE3PUQK4.jpg

Hij smaakte erg lekker en de visite vond de binnenkant erg verrassend, weer eens wat anders he. Succes allemaal met deze vorm, ik vind het resultaat erg leuk en ga op zoek naar soortgelijke taartvormen.

Groetjes Maris

Nieuwsgierig? Kijk op http://rissie.haaralbums.nl/
Life is like a rollercoaster, so slow down!

19

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Heeft iemand een foto voor mij?

Uit je dak met GEBAK!!!!

20

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Ik heb je gemaild.

Nieuwsgierig? Kijk op http://rissie.haaralbums.nl/
Life is like a rollercoaster, so slow down!

21

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Ja zag het! Super! Bedankt voor je hulp.

Groetjes Knollie

Uit je dak met GEBAK!!!!

22

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

hallo,

hoeveel beslag moet ik erin doen...mijn 2 helften worden toren hoog haha..

groetjes

23 Laatst bewerkt door Knollie (08-11-2011 20:08)

Re: Heart tasty-fill pan vraagje

Ik doe gewoon de hoeveelheid erin dat erin moet en als ze te hoog worden, snij ik ze op de rand af.

Gaat overigens niet altijd goed hoor!

Uit je dak met GEBAK!!!!