1

Onderwerp: ikea-marsepein, ervaringen?

Bij Ikea nu 2x 500 gram marsepein voor 6 euro.
Iemand ervaring? Het oogde wat vettig...

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

is het geen spijs

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

3

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

Nee, geen spijs.Marsepein met 50% amandelen.

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

Ik weet niet of dat wel rolkwaliteit is..?
Staat er op dat het geschikt is om te rollen of is het gewoon voor lekker met sinterklaas?

Groetjes Renske

5

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

Denk dat dat teveel amandelen is. Rolkwaliteit is meestal ergens tussen de 20 en 30 % amandelen. Denk wel goed om te boetseren of gewoon als vullaagje, ook lekker!

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

6

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

De funcakes marsepein is 'maar' 22 % amandelen, de extra blanke 25 %.
Ik denk dat deze marsepein te 'notig' is en daardoor te brokkelig. Wel geschikt om figuurtjes mee te maken. Voor het rollen misschien eerst nog veel poedersuiker erdoor kneden zodat de verhouding anders wordt?

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

Ik heb de marsepein ook, maar is meer geschikt om kleine figuurtjes mee te maken dan om uit te rollen.

Ik ga het binnenkort eens mengen met MMF, kijken wat dat doet. T'is wel lekker!!

LET'S MAKE CAKES, NOT WAR!
http://www.mijnalbum.nl/Album=K4HUVYIU

8

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

Ik heb die marsepein ook en het rollen ging goed. Ik kon hem alleen niet superdun uitrollen, maar dun genoeg.

9

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

koekenbakker schreef:

T'is wel lekker!!

Ja vind je het gek het is 1 op 1 marsepein :lol:

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

10 Laatst bewerkt door Kaartje (07-11-2008 15:16)

Re: ikea-marsepein, ervaringen?

Ik heb net een taart ermee bekleed, en is zeker niet ideaal.
Zie hier: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … 2125131883
Ik doe het in ieder geval niet nog een keer (maar ik had het al gekleurd, zwart, dus beetje zonde om dan toch niet te gebruiken...). Het is vrij grof van structuur, en lastiger om zonder vouwen om de taart te krijgen (is ook niet helemaal netjes geworden, dus). Maar lekker is het in ieder geval zeker!