Onderwerp: chocoladebrood
Op verzoek van een paar mede forummers en brood recept. Daarom een chocoladebrood, kun je gewoon zonder schaamte bij het ontbijt eten, erg lekker met echte boter en lekkere jam....
Stap 2 t/m 4 kun je prima in de broodbak machine doen. (misschien het helebrood ook wel maar dat heb ik nooit geprobeerd)
400 gr witte bloem
25 gr cacoa poeder
1 theelepel zout
6 gram gedroogde gist
25 gram bruine suiker
1 eetlepel olie
300 ml water
1) beboter een kleine broodvorm
2) doe de gezeefde bloem en cacoa bijelkaar in een kom, zout, gist en bruine suiker erbij
3) olie en water erbij en kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een bal.
4) doe het deeg terug in de kom en laat het deeg op een warme plaats (afgedekt)een uur rijzen
5) kneed het deeg kort nog een keer door en doe het in de broodvorm, laat het dan nog eens een halfuur rijzen
6) Bak het brood in een voorverwarmde oven: 200 graden 25-30 minuten.
het brood moet hol klinken als je erop klopt
7) Laat het brood op een rekje afkoelen.
eet smakelijk