Maar glutenvrij is ook weer heel wat anders dan suikervrij!
Ik heb een heeerlijke
wortelcake gemaakt en daarbij de suiker vervangen door abrikozenjam zonder suiker (zo'n lange dunne pot), het kleine beetje jam wat overbleef vervolgens door de roomkaastopping gedaan!
Worteltjestaart
Benodigdheden
(gebak, ca 8 punten)
? 75 gr. blanke amandelen
? 1 sinaasappel
? 300 gr. worteltjes
? 3 eieren
? 150 gr. Boter of margarine
? 200 gr. Suiker
? 175 gr. Zelfrijzend bakmeel
? 1 theelepel kaneel
? 1 mespunt nootmuskaat
? 1 mespunt kruidnagel
? 1 theelepel bakpoeder
? poedersuiker
? springvorm (22 cm) of tulband
Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen (165?C.) Amandelen fijn malen. Schil van sinaasappel onder koud stromend water schoonboenen, met een scherp mesje enkele mooie sliertjes van de schil snijden en in een bakje met koud water leggen. Rest van de schil er dun afraspen. Halve sinaasappel uitpersen. Worteltjes schoonmaken en fijn raspen. Eieren splitsen.
2. Bodem van vorm bekleden met bakpapier. Vorm invetten. In kom boter, suiker, sinaasappelrasp en kruiden in ca 5 minuten tot een romig mengsel kloppen. Dooiers er
Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"